Haberler

Galada Şehitlere Vefa

Askerlerin terörün gölgesindeki yaşamlarını anlatan 'Dağ' filminin galası Kanyon'da yapıldı.

Alper Çağlar'ın yönettiği, Ufuk Bayraktar, Çağlar Ertuğrul, Fırat Doğruloğlu ve Cengiz Coşkun'un başrollerini paylaştığı 'Dağ' filminin galası önceki akşam Levent Kanyon'da yapıldı. Çekimleri Erzurum Palandöken Dağı'nda yapılan ve birbiriyle geçinemeyen iki askerin öyküsü üzerinden terör olaylarını konu eden filmi, oyuncuları ve davetliler birlikte izledi. Filmin sonunda, 1984 yılından günümüze terör olaylarında şehit olan binlerce askerin isimleri tek tek beyaz perdeye yansıtıldı.

HASSAS KONU

Yönetmen Alper Çağlar, filmde şehitlerin isimlerinin yer almasıyla ilgili, "Bunu promosyon olarak kullanmak istemedik. Sadece konu aldığımız kahramanlara minnetimizi ve vefamızı gösterdik" dedi. Filmde 'Bekir' isimli bir askeri oynayan Ufuk Bayraktar ise "Oldukça zor bir ortamda çekim yaptık. Film, hassas bir konuyu ele alıyor. Umarım seyirci beğenir" dedi.

GERÇEĞE YAKIN

Filmin başrol oyuncularından Çağlar Ertuğrul ise "İlk filmim olduğu için çok heyecanlıyım. Biz hem oradaki şartları, hem de duyguyu gerçeğe en yakın şekilde aktarmaya çalıştık. Bu bir filmdi, çektik ve bitti ama o dağlarda vatani görevini yapan askerlerimizi düşününce kötü oluyorum" dedi. Galaya oyuncu Serenay Sarıkaya ve yönetmen Ömer Faruk Sorak da katıldı.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Fırat Doğruloğlu Çağlar Ertuğrul Ufuk Bayraktar Alper Çağlar Magazin Haberler

title