Haberler

GAİB'De Düzenlenen Gaziantep Ekonomi Forumu Sona Erdi

Güncelleme:

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gaziantep Ekonomi Forumu tamamlandı.

Sanayici ve iş adamlarının sorunlarını anlattığı ve ilgili bakanlık bürokratlarından destek istedikleri konuların tartışıldığı form başarıyla kapanış konuşmalarının ardından tamamlandı.

Ekonomi Bakanlığı, koordinasyonuyla Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ev sahipliğinde gerçekleştirilen Gaziantep Ekonomi Forumu'na Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım'ın birçok bakanlığın üst düzey bürokratı katılırken AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan ve Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, GSO Başkanı Adil Konukoğlu, Sanko Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Halı İhracatçı Birlikleri Başkanı Salahattin Kaplan, Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar Ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, OSB Başkanı Cahit Nakıboğlu ve çok sayıda STK Başkan ve üyeleriyle ihracatçı, sanayici ve iş adamı katıldı.

GAİB'in ev sahipliğinde düzenlenen ve verimli geçen Gaziantep Ekonomi Platformunda birçok konunun gündeme geldiğini açıklayan GAİB Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz bu tür organizasyonların önemli olduğunu sanayici, iş adamı ve bürokratların ortak bir çatı altında sorunları çözüm odaklı paylaştıklarını ifade etti. Gaziantep'in önemli dinamikleri olduğunun da altını çizen Başkan Çıkmaz "Gaziantep üreten bir şehir, ürettiğini ihraç eden ve ülke ekonomisine katma değer sağlayan Gaziantep'in üretimden ihracata kadar yaşadığı birçok sorun gündeme getirilmiş ilgili bürokratlardan çözüm için destek istemiştir. İhracatın arttırılması, üretimin arttırılması, istihdamın arttırılması için hepimizin aynı gemide olduğunun da vurgulandığı toplantılar başarıyla tamamlanmıştır. İnanıyorum ki bundan sonraki süreçte sanayici ve iş adamlarımızın yanı sıra ihracatçılarımızın dile getirdiği sorunlara en kısa zamanda çözümler bulunacaktır" dedi. Forma katılan sanayici ve iş adamları da üretimden ihracata kadar olan süreçlerde karşılaştıkları sorunları dile giderdiklerini ve ilgili bürokratlardan çözümler beklediklerini ifade ederek yararlı bir toplantı olmuştur yorumunu yaptılar.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ekonomi Bakanlığı Gaziantep Ak Parti Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title