Haberler

Gaib'de Dış Ticaret Uzmanları Sertifikalarını Aldı

GAİB bünyesinde Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından firmaların nitelikli istihdam ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitim Programını başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

GAİB bünyesinde Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından firmaların nitelikli istihdam ihtiyaçlarını karşılamak üzere gerçekleştirilen Dış Ticaret Eğitim Programını başarıyla tamamlayan kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

GAİB'in düzenlediği ve 28 öğrencinin başarıyla tamamladığı kurs programına, Üniversitelerin 4 yıllık eğitim veren lisans bölümlerinin birinden mezun olan ve kursa müracaat eden 100'e yakın öğrenci arasından davet edilen 28 öğrenciye, kurs kapsamında 5 hafta süren bir eğitim verildi. Eğitim boyunca kursiyerler 96 saat Dış Ticaret, 48 saat Mesleki İngilizce, yine 48 saat Kişisel Gelişim ve 40 saat Microsoft Office alanlarında ders verildi. Kurumlarda vasıflı elemanların önemine değinen Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Sami Konukoğlu, "İhracatımızın 2023 hedefine ulaşması için çeşitli faaliyetlerde bulunuyoruz. Bunlardan en önemlilerinden birisi sektöre nitelikli iş gücü kazandırmak için gerçekleştirdiğimiz dış ticaret kursudur. Bu kurs sayesinde firmaların ihtiyacı olan nitelikli eleman ihtiyacı karşılanıyor. Kurs kapsamında kursiyerlere mesleki beceriler kazanmaları adına dış ticaret, mesleki İngilizce, kişisel gelişim ve Microsoft Office eğitimi verildi. İstihdam konusunda da kursiyerlerimizi çeşitli firmalarla görüştürdük ve görüştürmeye devam edeceğiz" dedi.

Sertifika töreninde kursu başarıyla bitiren öğrencilerle sohbet eden Konukoğlu, işe sadece dış ticaret alanı olarak bakmamalarını, iş alanlarını geniş tutmaları gerektiğini belirterek önemli olanın işini severek yapmak olduğunu da vurguladı.

Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Mehmet Teymur ise, düzenlenen kurs sonucu başarılı olan öğrencilerin Gaziantepli firmalar için önemli olduğuna dikkat çekerek, dış ticarette nitelikli elemanların başarıya giden yolda olmazsa olmazlar arasında yer aldığını belirtti. Kursu başarıyla bitiren kursiyerlerin firmalarla iş görüşmelerinin devam edeceğini de sözlerine ekleyen Teymur firma yetkililerine kursiyerlerle ilgili CV ve bilgilerin gönderileceğini de sözlerine ekledi.

Dış Ticaret Eğitim Programını başarıyla tamamlayan ve sertifikalarını alan kursiyerler, dış ticaret eğitimi programından memnun kaldıklarını belirterek kursu düzenleyenlere teşekkür ettiler. Yapılan konuşmaların ardından Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkan Sami Konukoğlu ve üyeler tarafından kursiyerlere sertifikaları verildi.

Törene Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Başkanı Sami Konukoğlu, Başkan Yardımcısı Mehmet Teymur ve A. Fikret Kileci, üyeleri Gökhan Anlaş, Ahmet Açıkgöz, Serdar Erpamukçu, Hüseyin Aslansoy, M.Ali Mutafoğlu, Fazıl Özyaşar, GAİB Genel Sekreteri Fatih Yumuş, Genel Sekreter Yardımcıları Mikail İrtegün, Aydın Kutlu ve Serdar Aydoğan katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Microsoft Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title