Haberler

Gadir-İ Hum Bayramı Nazım'da Kutlandı

Hz.Muhammed'in Veda Haccı dönüşünde, Hz.

Hz. Muhammed'in Veda Haccı dönüşünde, Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak bilinen Gadir-i Hum Bayramı, Pir Sultan Abdal Derneği tarafından Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde kutlandı.

Etkinliğe Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Ali Yeral, Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, Abdal Musa Tekkesi'nden Halife Baba Hüseyin Eriş, Yazar İhsan Eliaçık, Alevi dedeleri ve davetliler katıldı. Alevilikle ilgili iki ayrı oturumun gerçekleştirildiği panelin ardından Alevi ozanları ve Keçiören Şubesi Pir Sultan Abdal Derneği Semah Ekibi sahne aldı.

Verdiği destekten dolayı plaket takdim edilen Başkan Yaşar, "Alevi yurttaşlarımla bir arada olmaktan gurur duyuyorum" dedi. Tüm inançlara saygı gösterilmesi gerektiğine değinen Yaşar, "Huzur istiyorsak hukukun üstünlüğünü göz önüne almalıyız. Barış içinde yaşamak için çaba sarf etmeliyiz. Herkesin inancını özgürce ifade etmesi ve yaşayabilmesi temel insan hakkıdır ve herkesin saygı göstermesi gerekir" şeklinde konuştu.

Ankara'da ilk defa bir belediye olarak Alevi yurttaşlar için cemevi inşa ettiklerini vurgulayan Yaşar, şunları söyledi:

"Batıkent Kültür Merkezi'ni kısa bir süre sonra sizlerle birlikte açacağız. Aileden başlayarak ayrım yapmaksızın herkesi kucaklamalıyız. Birbirimizi sevmeli, hor görmemeliyiz. Herkese hoşgörüyle yaklaşmalı, ayrımcılık yapmamalıyız. İnancımız da bunu emrediyor." - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fethi Yaşar Yenimahalle Ali Yeral Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title