Haberler

Gadir-i Hum Bayramı

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hz. Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Hatay Valisi Ercan Topaca, Hz. Muhammed'in Veda Haccı dönüşü Hz. Ali'yi taltif ettiği gün olarak anılan Gadir-i Hum Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Topaca, mesajında Hatay'ın tarih boyunca çeşitli dinlerin, inançların bir arada yaşadığı ve bu özelliğini bugüne kadar korumuş müstesna bir şehir olduğunu kaydetti.

Kentin hoşgörüsü ve kültürel zenginliğinin neticesi olarak ortaya çıkan birlikte yaşama anlayışının birçok etnik ve mezhep sorunlarının yaşandığı günümüz dünyası için örnek bir birlikte yaşama modeli olduğunu ifade eden Topaca, mesajında şunlara yer verdi:

"Bugün de bu zenginliklerimizden birisi olan ve Alevi vatandaşlarımız tarafından kutlanan Gadir Hum Bayramı'nın mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Hatay'da asırlardır var olan karşılıklı hoşgörü ve kardeşlik iklimi, günümüz dünyasında sevgi, saygı, dostluk esasına dayanarak birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşanabileceğinin en canlı kanıtı olmuştur. Bilinmelidir ki insanlığın huzur ve barış ikliminin temeli olan sevgi ve hoşgörünün bir hayat biçimi haline geldiği ilimizde kardeşlik, her daim varlığını koruyacaktır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Hataylı hemşehrilerimiz arasındaki bu güçlü bağların korunması ve daha da güçlendirilerek gelecek nesillere aktarılması hususunda el birliğiyle gayret göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Bu duygu ve düşüncelerle tüm Alevi vatandaşlarımızın Gadir-i Hum Bayramı'nı kutlar, sevdikleri ile beraber sağlık, huzur ve afiyet içerisinde nice güzel bayramlara erişmelerini dilerim."

Kaynak: AA / Yerel

Ercan Topaca Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title