Haberler

G20 Zirvesinin Ardından

Almanya'nın önde gelen gazetelerden Bonner General Anzeiger gazetesinin Berlin Temsilcisi Holger Möhle, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin çok iyi organize edildiğini belirterek, "Haberleri, Belek'ten Almanya'ya, Berlin'den Bonn'a gönderdiğimizden daha süratli geçtik" dedi.

Almanya'nın önde gelen gazetelerden Bonner General Anzeiger gazetesinin Berlin Temsilcisi Holger Möhle, Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'nin çok iyi organize edildiğini belirterek, "Haberleri, Belek'ten Almanya'ya, Berlin'den Bonn'a gönderdiğimizden daha süratli geçtik" dedi.

Antalya'dan döndükten sonra AA muhabirine G20 izlenimlerini anlatan Möhle, zirvedeki çalışma şartlarını ve genel organizasyonu değerlendirdi.

Uluslararası zirvelerde gazetecilerin haberler ve görsellerini hızlı şekilde geçebilmeleri için teknik alt yapının iyi kurulmasının önemine işaret eden Möhle, "Çok iyi organize edilmiş bir etkinlikti. Gazeteciler için de imkanlar olağanüstü iyiydi. Özellikle otel ile basın merkezinin uzaklığı sadece 30 metreydi. Bu, gazetecilere müthiş zaman kazandırdı" dedi.

Özellikle internet altyapısının çok iyi ve hızlı olduğunu belirten tecrübeli gazeteci, haberlerini Belek'ten Almanya'ya Berlin'den Bonn'a geçtiğinden daha süratli geçebildiğine dikkati çekti. Hatta Möhle, Almanya'da gittiği bazı etkinliklerden haber merkezine bu kadar hızlı haber gönderemediğini dile getirdi.

-"Mutfak konusunda Türkiye'den yardım almalılar"

Türk misafirperverliğini de öven Möhle, her zaman bol ve çeşitli yemekler sunulduğunu, bu konuda diğer ülkelerin Türkiye'yi örnek alabileceğini ifade ederek, "İngiltere'de iki yıl önce bir uluslararası organizasyon vardı. Organizasyonu düzenleyenler mutfak konusunda mutlaka Türkiye'den yardım almalılar" diye konuştu.

Möhle, Türkiye'nin her türlü uluslararası organizasyonu rahatlıkla yapabileceğini gördüğünü vurguladı.

-"Alman heyeti de memnun kaldı"

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in uçağıyla Antalya'ya giden tecrübeli gazeteci, Almanya heyetinin de organizasyondan çok memnun ayrıldıklarını uçakta anlattıklarını ifade etti.

Möhle, zirveye dair eleştirebileceği tek konunun ise otel fiyatlarını olduğunu belirtti.

Öte yandan Möhle, Türkiye'nin sığınmacı meselesini zirvenin ağırlıklı konusu yaparak, doğru bir karar aldığını söyledi.

Möhle, buradaki görüşmelerin bu ay sonunda veya Aralık ayı başında yapılacak AB-Türkiye Konseyi toplantısında da ele alınacağını beklediğini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Türkiye Berlin Belek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title