Haberler

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı

BADEN- G20 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası yöneticilerinin bir araya geldiği toplantı, Almanya'nın Baden-Baden kentinde başladı.

G20 Dönem Başkanlığı'nı kasım ayı sonuna kadar yürütecek olan Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletine bağlı Baden-Baden kentinde, G20 maliye bakanları ve merkez bankası temsilcilerinin katıldığı toplantı başladı.

Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantılarda Türkiye'yi, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek temsil edecek. G20 toplantıları için beraberindeki heyetle bugün Almanya'ya gelen Şimşek, çeşitli panellere konuşmacı olarak katılacak. Şimşek, ayrıca çok sayıda yatırımcı grubuyla da görüşecek.

Toplantıda, artan korumacılığa karşı net bir duruş sergilenmesi mesajı verilecek

"Artan korumacılığa karşı net bir duruş sergilenmesi" mesajının verileceği G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları toplantısında, finans alanında ekonomik esnekliği güçlendirmek, dijitalleşmeyi şekillendirmek ve Afrika'ya yatırımı teşvik etmek gibi konular ele alınacak.

Toplantının sonuçlarına ilişkin ortak bir bildiri yayınlanacak. Ayrıca, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble ve Bundesbank Başkanı Jens Weidmann, yarın düzenlenecek basın toplantısında, görüşmelerin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunacak.

Maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri arasındaki görüşmeler, 7- 8 Temmuz'da Hamburg'da yapılacak devlet başkanları veya hükümet başkanlarının katılacağı G20 Zirvesi'nin finansal konularına hazırlık niteliği taşıyacak.

G20 maliye bakanları ve merkez bankası yöneticileri, nisan ve ekim aylarında gerçekleşecek Uluslararası Para Fonu (IMF) ilkbahar ve yıllık toplantılarında tekrar bir araya gelecek.

G20

1999 yılından bu yana düzenlenen G20; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Avustralya, Brezilya, Çin, Endonezya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İngiltere, İtalya, Japonya, Kanada, Meksika, Rusya, Suudi Arabistan, Türkiye ve Avrupa Birliği Komisyonu'ndan oluşuyor.

Küresel nüfusun yaklaşık üçte ikisi G20 üyesi ülkelerde yaşıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Türkiye Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title