Haberler

G20 Liderler Zirvesi'ne Doğru

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Fransa'daki terör saldırısını lanetliyorum.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, " Fransa'daki terör saldırısını lanetliyorum. Fransız halkının acısına ortak olduğumuzu belirtmek istiyorum" dedi.

Yılmaz, Anadolu Ajansının ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu G20 Liderler Zirvesi kapsamında, UNDP, OECD ve G20 dönem başkanlığı adına Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından düzenlenen "Açık Veri: Kapsayıcı, Sürdürülebilir ve Güçlü Büyümenin Anahtarı" oturumu, Paris'teki terör saldırılarında hayatını kaybedenler için saygı duruşu ile başladı.

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konferansta yaptığı konuşmada, Fransa'daki terör saldırılarını lanetledi. Paris'te çok acı bir hadisenin yaşandığını ifade eden Yılmaz, "Fransız halkının acısına ortak olduğumuzu belirtmek istiyorum. Terör konusunda çok büyük acılar yaşayan bir ülke olarak Fransa'yı en iyi anlayan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu belirtmek istiyorum" diye konuştu.

Terör saldırılarının, kimi öncelikli hedef alırsa alsın, aslında bütün insanlığa karşı yapıldığını ifade eden Yılmaz, teröristlerin değişik kültürleri, değişik coğrafyaları karşı karşıya getirmek, insanlığın birliğini bozmak hedefiyle hareket ettiğini düşündüğünü söyledi.

Yılmaz, "Dolayısıyla terörün tuzağına düşmeden, küresel ölçekte beraberliğimizi artırmamız gerektiğini vurgulamak istiyorum. Terör karşısında ortak tavır sergilenmesi, ayrışmak yerine daha fazla kaynaşmasının çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.

Kaynak: AA / Ekonomi

Başbakanlık Teftiş Kurulu Cevdet Yılmaz Fransa Paris Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title