Haberler

G20 Liderler Zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya'ya gelen liderlerin eşleriyle Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında Antalya'ya gelen liderlerin eşleriyle Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezdi.

Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan ile Serik ilçesindeki Roma döneminden günümüze sahnesi ile ulaşabilen ender tiyatrolar arasında bulunan Aspendos'a geldi.

Emine Erdoğan, beraberindeki Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın eşi Tubeka Zuma, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un eşi Ho Ching, OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın eşi Lulu Gurria, IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti ile tarihi mekan hakkında bilgi aldı.

Aspendos Antik Tiyatrosu'nu gezen Erdoğan ve lider eşleri, Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin müzik dinletisini dinledi. Lider eşleri zaman zaman operaya eşlik etti. Konuklara burada çay ve Türk kahvesi başta olmak üzere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

OECD Genel Sekreteri Angel Gurria'nın eşi Lulu Gurria gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin OECD için görev yaptığını belirterek, "Onlar burada dünya liderleriyle beraber çok önemli konuları tartışırken, dünyanın geleceğiyle ilgili konuları tartışırken, bizler de burada eşleri olarak güzel ortamdan faydalanıyoruz. Çok güzel yerler gördük, ipeğin nasıl dokunduğunu, gümüş işçiliğinin nasıl yapıldığını gördük. Çok güzel şeyler gördükten, çok güzel şeyler yedikten sonra buraya geldik. İnanılmaz bir deneyim oldu" dedi.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma'nın eşi Tubeka Zuma da geldikleri ilk andan itibaren gösterilen cömert misafirperverlik için teşekkür ederek, "Sizin vasıtanızla Beyefendi'ye de teşekkürlerimizi iletmenizi istiyoruz. En iyi şekilde ağırlandık, yemeklerini tattık, kültürünüzü gördük. Ayrıca bu güzel yerleri de gördük, çok etkilendik. Bunları mutlaka ülkemize taşıyacağız, arkadaşlarımıza aktaracağız" diye konuştu.

Zuma, eşlerinin kadınlar ve çocuklarla ilgili önemli konulara değindiğini, bu konularda yapılan çalışmalar, sözler olduğunu, bu sözlerin tutulması, uygulanmasına yönelik de ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

IMF Başkanı Christine Lagarde'ın eşi Xavier Giocanti ise kendisi için çok önemli bir deneyim olduğunu dile getirerek, "Benim geldiğim ülkede yakın zamanda çok hain terör saldırılarının hedefi olmakla beraber burada olmak için çok doğru bir zaman olduğunu düşünüyorum. Hem eşim hem ben buraya tekrar gelmek için elimizden geleni yapacağız. Çünkü kendimizi evimizde hissediyoruz aynı düşünceleri paylaşıyoruz, hayata dair aynı görüşe sahibiz. Benim için eşsiz bir yolculuk oldu burada olmak" dedi.

Bir gazetecinin eşler arasındaki tek erkek olmasını hatırlatarak, "Tek olmak zor mu" sorusu üzerine Giocanti, "Bu soru çok soru barındırıyor ama hanımefendilerle vakit geçirmekten çok keyif aldığımı söyleyeceğim. Fakat fazla da abartmamam lazım, eşim kıskanır" diye espri yaptı.

Giocanti eşiyle birlikte buna benzer antik tiyatrolarda tiyatro seyretmeye alışık olduğunu vurguladı.

Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong'un eşi Ho Ching de "Mükemmel bir ortam. İnsanın hayatında bir kez gelebilecek türden bir yer burası" ifadelerini kullandı.

"Çok başarılı bir organizasyon"

Emine Erdoğan da G20 Zirvesi'nin dünya için çok önemli bir toplantı olduğuna işaret etti. G20'nin ekonomik bir birlik olduğuna değinen Erdoğan, şöyle konuştu:

"Ama Fransa'daki olaylardan sonra inşallah, dünya barışı için de çok önemli gelişmeye vesile olmasını diliyorum. Beylerimiz bunları konuşurken lider eşleri olarak biraz kültürümüzü, sanatımızı, Antalya'mızı tanıtmak istedim. Aramızda evet bir beyefendi var, akşamdan beri. Kendisini kutluyorum, uyum sağladı bize. Eşlerle konuşuyoruz, tabii bizim eşler olsa asla katılmazlar. Dün kendisini cesaretinden dolayı kutladım. Çok rahat, harika bir insan. İnşallah beğendiler. Tekrar Türkiye'ye gelmeleri için kendilerine teklifte bulundum, tatil için gelecekler. İnşallah memnun kalırlar."

Erdoğan, programın yorucu olup olmadığının sorulması üzerine de "Biraz gribal durumum var. Ondan sesim biraz da kötü, alışığız bu yorgunluğa, önemli bir organizasyon. Çok başarılı bir organizasyon gerçekten. Tebrik ediyorum herkesi" diye konuştu.

Bir gazetecinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm liderlerle İngilizce konuştuğuna dikkati çekip, "Özel bir çaba, bir ders oldu mu" sorusu üzerine Emine Erdoğan, "Bu doğallık bence, vücut dili. Yarım, çatapat da bildiği İngilizce ile çok güzel idare ediyor, kendine olan güveniyle... Dostluk, yani illa dil bilmek gerekmiyor, gönüllerle de konuşabilir insan karşıdakiyle. Ben de öyle yapıyorum arkadaşlarımla" dedi.

Lider eşlerine, Vali Muammer Türker'in eşi Filiz Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel de eşlik etti.

Erdoğan ve diğer lider eşleri, opera sanatçılarıyla fotoğraf çektirip, bir hediyelik eşya mağazasını da gezdi.

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Jacob Zuma Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title