Haberler

    G-Rock: Objektif, Devil, Whisky, Heavy Sky ve Büyük Birader

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı garajistanbul'da rock dinleyerek kutlamaya hazır mısınız?

    19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı garajistanbul'da rock dinleyerek kutlamaya hazır mısınız?

    G-Rock; Türkiye rock tarihinin farklı jenerasyonlarını aynı sahnede buluşturuyor; rock'ın veteranlarını genç gruplarla bir araya getirerek bu anlamlı bayrama farklı anılar katmaya hazırlanıyor.

    Objektif, Devil ve Whisky gibi Türk rock'ının 30 yılı aşkın süredir emekçiliğini üstlenen öncü ve duayen isimlerinin yanı sıra, yeni kuşağın başarılı temsilcileri Heavy Sky ve Büyük Birader de G-Rock sahnesinde! Ayrıca, ülkemizin güzide ve köklü müzik dükkanı ve yapımcılarından Hammer Müzik; garajistanbul işbirliğiyle G-Rock Pazarı'nı kuruyor, ve plak fuarı konseptini bir kez daha Türkiye'ye getiriyor. Bu defa plaklar, CD'ler, kasetler, tişörtler rock ve metal ağırlıklı. Türkiye'nin ilk fanzini Laneth'in yaratıcısı; gazeteci ve radyocu Çağlan Tekil'se o gün rock klasiklerinden hard rock efsanelerine bir set list'le kabinin başında olacak.

    OBJEKTİF

    30 yıldır Türkçe sözlü rock'ın amiral gemilerinden olan Objektif şarkı sözleriyle Türkiye'nin gerçek anlamda tek çevreci ve protest rock grubu.

    Grubun söz yazarı, bestecisi, vokalisti ve gitaristi olan Vecdi Yücalan'ın önderliğinde bugüne kadar 5 albüm yapan Objektif, 6'ncı albümleri "HALKIN SESİ" ile genç kuşağı, ağabeylerini ve hatta babalarını bir kez daha rock'a doyurmaya hazırlanıyor.

    DEVIL

    1979 yılında bir araya gelen 6 müzisyen; çok tepki almasına rağmen, dünya üzerindeki kötülüklerin tek sahibi 'Devil' ismini tercih etti grupları için.

    Her zaman, her yerde ve her platformda "kötü olmayın" mesajını daha iyi verebilmek için bu ismi tercih etmişlerdi. İşte böyle başladı yolculuk Kilyos'taki şeytan kayalıklarında. Grubun kurucuları Sabahattin Taşdöğen, Nejat Tekdal ve Ercan Birol'a daha sonra bateride Gazanfer Vatansever (Gasko), bas gitarda Nizam Taşdöğen, geri vokaller ve perküsyonda Tuncer Taşdöğen dahil oldu. 1987 yılında Türkiye'de en fazla rock konseri veren grup oldular. O dönemde müzik otoriteleri Türkçe dilinin bu tarz müziklere uygun olup olmadığını tartışıyor, ve mutlaka şarkıların İngilizce söylenmesini tavsiye ediyordu. Ancak Devil, Türkçe olarak rock yapılabileceğini sayısı 100'ü aşkın şarkı ve konseriyle gösterdi.

    Devil, 28 Ocak 2003'de Ercan Birol'un aramızdan ayrılması ile müziğe ara vermiş ve 7 Ocak 2015'te tekrar sahneye çıkarak yolculuğa devam kararı almıştır.

    WHISKY

    Whisky, 1979 yılında Kamil Özaydın tarafından kuruldu. Amacı rock müzik kültürünü geniş kitlelere ulaştırmaktı.1986 yılında Türkiye'nin ilk Türkçe sözlü rock albümü "Babaanne" yayınlandı.

    Piccatura Müzik etiketi taşıyan albümde; "Babaanne", "Yolculuk", "Şans Talih", "Kendine Hoşgeldin", "Rock'n Roll'u Bir Dinle", "Bak Biz Genciz", "Arayış", "Rüşvet" ve "Hoşgörü" adlı 9 şarkı yer aldı.

    Böylece grup ilk büyük çıkışını gerçekleştirmiş oldu.1994 yılında Kamil Özaydın anısına "Ateş Suyu" albümünü piyasaya çıkarttı. Albüm genellikle aşk temalarını işliyordu. 1996 yılında ise "Güneşin Tahtı" piyasaya çıktı. Felsefi temaların ağırlıklı olduğu çalışma, rock 'a gönül vermiş mücadeleci müzisyenlerin sesi oldu. İki yıl sonra Whisky,  "Dünyanın Kapısı - Unplugged" adlı  akustik albümünü çıkardı. 13 şarkılık albümde eski hitlerin akustik düzenlemeleri yanında dört yeni beste yer aldı.

    Kuruluşunun 38. yılını kutlayan WHISKY'nin  efsane kadrosu, Serdar Çokuslu, Arif Deniztoker, Çağatay Ateş ve Alpay Şalt 2013 yılında grubun kurucusu KAMiL ÖZAYDIN'ı anmak ve  ATEŞSUYU albümünün 20. yıldönümünü kutlamak için tekrar bir araya geldi.

    HEAVY SKY

    Heavy Sky, 2012 yılının sonunda Batu Akdeniz, Çağlar Töngür ve Hakan Kılıç tarafından kuruldu. 1 yılı aşkın süren çalışmalar sonunda grup BATU, Supermoon gibi isimlerle konserler vermeye başladı.

    2013 yılının sonunda basgitara Mehmet Öztürk'ün gelmesiyle son haline kavuşan topluluk "Heavy Sky" ismini aldı. İlk albümleri "Dreamer" Onair Müzik etiketiyle, ve Mirage Records yapımcılığında 2016'da yayınlandı.

    Müziklerini 'Ankara'nın havasını suyunu almış, kaygılı ve gürültülü' olarak tanımlayan Heavy Sky, rock müziğin tüm evrelerinden etkilendiğini belirtiyor. Ankaralı rock savaşçıları, 2016 Mayıs ayında yayınladıkları ve ülke çapında ses getiren ilk albümleri "Dreamer"ın konserlerine devam ediyor! Grup; "Dreamer" ile ülkenin önemli müzik yazarlarından tam not aldı ve kısa sürede sadık bir dinleyici edindi. Albümün başarısı Eylül ayında -999 adet sınırlı sayıda- mottosuyla basılan 180 gramlık plakla da taçlandı. Daha önce Ankara, İzmir, Eskişehir ve İstanbul'da konserler veren "Hayalperestler", garajistanbul sahnesinde ilk kez yer alacak ve "Unbreakable", "Dreamer", "Broken" gibi sevilen parçalarını dinleyicisiyle söyleyecek.

    BÜYÜK BİRADER

    Büyük Birader; 90'lı yılların ortalarından beri beste çalışmaları yapan vokal-gitar Bora Biçer'in 2007 yılında Ankara'da bir beste projesi olarak kurduğu, ismini Goerge Orwell'ın 1984 adlı kült romanındaki herkesi izleyen totaliter baskıcı sistemi temsil eden karakterden alan, şarkılarında sistem eleştirisi, içsel hesaplaşmalar, yalnızlık ve sulandırılmamış aşktan bahseden rock grubudur. 2007-2009 yılları arasında birçok müzisyenle çalışan grup basgitara Ulaş Tercan'ın geçmesiyle esas kadrosuna ulaştı. Bora Biçer'in akustik düzenlediği şarkılara Ulaş Tercan'ın çellosu ve Gerçek Dorman'ın perküsyon setiyle eşlik etmesi, grup içinde yeni akustik bir tarzın oluşmasını sağladı. Sahnede doğaçlamayı seven grubun bestelerinin tümü Bora Biçer'e, düzenlemeler ise Büyük Birader'e ait. Büyük Birader ilk albümü "Yol"u 2016'da yayınladı. Hem elektrik hem akustik setle farklı bir renk yakalayan grubun tarzı genel olarak rock tınlasa da, içinde yer yer funk, blues ve country tarzlarından da esintiler hissedebilirsiniz.

    ÇAĞLAN TEKİL

    1991-1994 yılları arasında Türkiye'nin ilk fanzini kabul edilen Laneth'i, 1998-2000 yılları arasında ise Non Serviam dergisini çıkarttı. 2000-2004 yılları arasında Radyo Eksen'de çalıştı. 2005-2016 yılları arasında Blue Jean ve Headbang dergilerinde Yazı İşleri Müdürü ve Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. DJ'lik kariyerine '90'ların sonunda Captain Hook'ta yaptığı '80'ler partileriyle başladı. Metallica'nın Ali Sami Yen ve İTÜ Stadyumu konserlerinde ve Judas Priest'in Kuruçeşme Arena konserlerinde DJ'lik yaptı. Halen Radyo Eksen'de Laneth ve Oldies programlarını hazırlıyor, düzenli olarak Rasputin Bar ve ByBahçe'de DJ'lik yapıyor. Çağlan Tekil; rock klasiklerinden hard rock efsanelerine özel bir setlist'le garajistanbul DJ kabininde olacak.

    G-ROCK PAZARI

    Müzik bir yaşam biçimidir. Bazılarımız içinse tutkulu bir yaşamın anlamıdır. Bu uğurda bazen şehrin bir ucundan diğer ucundaki müzik mağazasına gidilir türlü sıkıntı çekilerek…Bazen başka coğrafyalara uçulur bir plağın, konserin peşinden.

    Ülkemizin güzide ve köklü müzik dükkanı ve yapımcılarından Hammer Müzik; garajistanbul işbirliğiyle, plak fuarı konseptini bir kez daha Türkiye'ye getiriyor. Ancak bu defa plaklar, CD'ler, kasetler, tişörtler rock ve metal ağırlıklı. O gün müzik dükkanları ve yapımcılar en nadide plak, CD ve kaset çeşitlerini G-Rock ziyaretçilerinin beğenisine sunacaklar. Yani kimileri için cennetin kapıları aralanacak.

    *Biletinizin barkodunu KonserV aplikasyonu ile okutup puan kazanmayı unutmayın.

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Beyoğlu

    Mekan : garajistanbul

    Mekan Adresi : Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. Kaymakam Reşat Bey Sok. No: 11/A

    Başlangıç Saati : 19.05.2017 14: 00: 00

    Bitiş Saati : 19.05.2017 16: 00: 00

    Kategori : G-Rock: Objektif, Devil, Whisky, Heavy Sky ve Büyük Birader

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs Türkiye Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title