Haberler

G azete Tasarım Günleri (+1t ) 5 Yaşında

Güncelleme:

Gazete Tasarımına Dört Yıldır Yaptığı Nitelikli Katkılarla Özgün Bakış Açıları Ve Enerji Katmak Amacını Hedefleyen +1T Gazete Tasarım Günleri Bu Yıl 5inci Kez Kapılarını Geleceğin Gazete Tasarımcılarına Açıyor.

20 Haziran 2010'a kadar yapılacak başvurular arasından 100 kişi seminere davet edilecek. Öğrenciler gazete ortamında haber ve tasarım dolu yedi gün geçirecek.

Beşincisi 28 Haziran – 5 Temmuz 2010 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Gazete Tasarım Günleri'nde, internet ve mobil teknolojilerin etkisiyle alışkanlıkların ve beklentilerin büyük bir değişime uğradığı günümüz dünyasının gazete tasarımı masaya yatırılacak.

Zaman Gazetesi'nin İstanbul merkez binasında yer alan yayın mutfağının tecrübeli isimleriyle birlikte yapılacak seminer, her yıl olduğu gibi bu yıl da söyleşiler, atölye çalışmaları, belgeseller ve sergilerle şekillenen zengin bir içerik sunuyor.

5. Gazete Tasarım Günleri, güzel sanatlar ve iletişim fakültesinden katılan öğrenciler için bilgilerini pekiştirmek ve yenileriyle donanmak fırsatı sunuyor. Öğrenciler bir yandan gazete tasarımının inceliklerini seminere katılan usta isimlerden öğrenirken diğer yandan da bu birikimleri uygulama fırsatı bulacak. Seminer boyunca öğrencilerin yanı sıra sektör çalışanları da Gazete Tasarım Günleri vesilesiyle yapılacak buluşmalarda, bilgilerini paylaşarak katkı sağlayacak.

SÜRPRİZ KONUKLAR VE ÇARPICI İÇERİKLER

+1T dört yıllık geleneğini bozmadı ve en ideal eğitimci/konuşmacı kadrosunu bir araya getirmek için büyük bir çaba ortaya koydu. Bu yıl da alanında en iyi yerli ve yabancı gazete tasarımcısı, haberci, haber fotoğrafçısı, eğitimci, karikatürist ve reklamcıları Gazete Tasarım Günleri çatısı altında bir araya getirdi.

Zaman Gazetesi genel yayın müdürü Ekrem Dumanlı, Hürriyet Gazetesi genel yayın yönetmeni Enis Berberoğlu, dünyanın en ünlü gazete tasarımcılarında Dr. Mario Garcia, çektiği "Afganlı Kız" fotoğrafıyla zihinlerde yer eden Magnum üyesi ünlü fotoğrafçı Steve McCurry, dünyaca ünlü tasarım yazılımları danışmanı Russell Viers, Medya Derneği başkanı ve Sabah Gazetesi karikatüristi Salih Memecan, Mimar Sinan Üniversitesi öğretim üyesi ve ünlü tasarımcı Bülent Erkmen, ünlü reklamcı Serdar Erener, Milliyet Gazetesi görsel yönetmeni Ali Acar, Hürriyet Gazetesi görsel danışmanı Reha Erdoğan, Sabah Gazetesi görsel yönetmeni Ömer Bahar ve Zaman gazetesi haber ve tasarım kadrosu bu yılki seminerin katılımcıları olacak.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title