Haberler

    G 4. Operatör ile Geliyor, İşte Detaylar

    Merakla beklenen 4G ihalesi açıklamasında Bakan Lütfi Elvan, önemli açıklamalar yaptı.

    Emre Çetinkaya - -

    Mobil anlamda birçok ülke 4G'ye geçmiş ve 5G çalışmaları yaparken, ülkemizde de bir süredir 4G çalışmaları sürüyordu. Bu anlamda son olarak bugün Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın ülkemizdeki 4G ihalesi ile ilgili açıklamaları merakla bekleniyordu.


    Beklenen basın toplantısı bugün gerçekleşti ve mobil anlamda oldukça önemli bilgiler verildi. Bakan Elvan, 4G ihalesinin Mayıs ayında tamamlanacağını açıkladı. Bununla birlikte Elvan'ın verdiği bir diğer bomba haber ise '4. operatör' oldu. Bakan Elvan konuşmasında, "İhalede yeni bir operatöre de yer açılacak" dedi.


    Öte yandan basın toplantısında, Mayıs ayında ihalenin tamamlanmasıyla beraber, 4G'nin yıl sonunda Türkiye'de hizmete sunulacağı açıklandı.


    Ayrıca 4G ihalesinde 800, 900, 1800, 2100 ve 2600 megahertzden toplam 390 megahertzi ihaleye sunacaklarını açıklayan Bakan Elvan, "4. operatör sadece 2600 frekans bandı için olabilecek ve diğer operatör yükümlülükleri olmayacak" dedi.


    Mevcut durumda Turkcell ve Vodafone 900 Mhz frekansını, Avea ise 1800 Mhz frekansından servis sunuyor.


    Güçlü rekabet ortamı için tüm işletmecilerin bant genişliklerinin azami ölçüde dengelenmesini istediklerini söyleyen Elvan, nüfusu 10 binin altında olan yerlerde ortak altyapı istediklerini de sözlerine ekledi.


    Bakalım Mayıs ayında gerçekleşecek ihale nasıl sonuçlanacak?




    Emre Çetinkaya - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Teknoloji Haberler

    Bakmadan Geçme

    500

    Yorumlar (1)

    Z. Mobil-IOS:

    Ne kadar cok ve yakın baz istasyonu olursa insan saglıgı o kadar az etkilenir. Bilmeyenlere.

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title