Haberler

Futbolun Wikileaksi'nden Türkiye Tehdidi!

Güncelleme:

Futbolun WikiLeaks'i olarak bilinen 'Football Leaks' sitesi, Türk futbolu hakkında bilinmeyen bazı gerçekleri belgeleriyle açıklayacak.

Dünyanın en popüler sporu olan futbol hakkında bilinmeyen kara gerçekleri 2015 Eylül ayından bu yana gün yüzüne çıkaran 'Football Leaks' sitesinin belgeleri kamuoyunu sarsmayı sürdürüyor. Bale, Ronaldo, Neymar, Martial ve Mesut Özil gibi önemli oyuncuların kontrat gerçeklerini kamuoyuna gösteren grubun yöneticileri de halen gizliliğini koruyor. Ama grubun yöneticisi mail yoluyla sorularımızı yanıtladı. Bununla birlikte Türkiye ile ilgili gerçekleri de belgeleriyle açıklayacaklarını öne sürdü.

BAŞLANGIÇ NOKTASI PORTEKİZ PİYASASINDA YAŞANANLAR

Siz kimsiniz? Bu hareketi niçin başlattınız?

Futbol çok daha fazla şeffaflık ve düzenleme gerektiriyor. Kulüplerin taraftarlarına saygıları yok. Oyuncuların ücretleri, transfer sözleşmeleri, gizli maddeler her şey bir tabu. Gizlenen belgeler, oyuncu menajerlerinin artan etkisi, deniz aşırı ülkelerde fonlar ve perde arkasında dolaşan inanılmaz boyutta paralar var.

FIFA'nın bu konular hakkında hiçbir fikri yok. Neyse ki biz bu dosyaları yayınlayarak dünya çapında bir etki yaratmayı, insanların bu konular hakkında daha fazla tartışmasını sağlamaya başladık. Futbolda şeffaflığın olduğu yeni bir dönemin başlayacağını umuyoruz.

Başlangıç noktanız ne oldu?

Uzunca bir süredir bu işe başlamayı düşünüyorduk. Belgeleri topladık ve doğru zamanı bekledik. FIFA'daki skandallar ve geçen yaz Portekiz transfer piyasasında yaşananlar kırılma noktamız oldu. Öncelikle Portekiz'deki kulüplerde yaşananları ortaya çıkarmayı düşündük ancak kaynaklarımız sayesinde daha ileriye gitmeyi başardık.

Football Leaks, Gareth Bale ile Cristiano Ronaldo'nun gerçek maliyetlerini belgeleriyle açıklamıştı.

DÜŞMANLARIMIZ DEĞİL DOSTLARIMIZ ÇOĞALIYOR

Çok düşman edindiğiniz düşünüyor musunuz?

Aksine. Dünyanın her yerinden giderek artan bir destek alıyoruz. İnsanlar yaptığımız işin muazzam olduğunu düşünüyor. Hepimiz aynı şeyi istiyoruz. Daha şeffaf ve güvenilir bir spor. Ve hatta FIFA tüm bu dokümanlarımızı tek tek inceliyor. FIFA TMS Genel Müdürü Mark Goddard'ın da sürekli olarak sitemizi denetleyerek bilgileri kullandığını duymak bile bizleri mutlu ediyor.

Size futbolun "WikiLeaks"i diyebilir miyiz?

Dünya basınında bizi bu şekilde anmaya başladılar. Bu durumdan son derece memnunuz.

TWENTE BAŞKANI SAYEMİZDE İSTİFA ETTİ

Ronaldo, Bale, Neymar gerçeklerini sizden öğrendik. Bizi daha neler bekliyor?

Bize göre bunlardan daha önemli bir durum yaşandı. Geçen yıl Twente ve Doyen Sports arasındaki 'üçüncü dereceden ortaklık (TPO)' anlaşmasını gözler önüne serdik. Twente Başkanı bu belgelerden sonra istifa etti. Hollanda Futbol Federasyonu da Twente'yi 3 sezon Avrupa'dan men etti. Çok yakında yeni skandalları ortaya çıkaracağız. Bunlar sadece transfer sözleşmeleriyle ilgili olmayacak. Aynı zamanda futbol kulüplerinin politikalarına denizaşırı ülkelerden gelen fonların nasıl eklendiğini de belgeleriyle paylaşacağız.

Türkiye'den herhangi bir belge var mı?

Biz zaten Galatasaray'ın Bruma transferinde yer alan gizli hükümlerle ilgili belgeleri yayınladık. Muhtemelen yakında Türk futbolu ile ilgili bazı diğer belgeleri de ortaya çıkaracağız.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Gareth Bale Portekiz Türkiye Spor Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500

Yorumlar (14)

AZIZ BAHÇE SPOR:

Fenerbahçemizin Uefa, Cas ve Yargıtay kararlarıyla tescillenen, ama hükümet ve fenerasyonun iş birliği ile örtbas edilen şikesini mi açıklayacaklar. . Tabi ki bu arada azizin sürdüğü tarlaları, kimlerle ne işler çevirdiğini de açıklasalar iyi olur. .

15
14
yanıtYanıtla
efsane:

cemaat fenere operasyon yapınca fener kesin şikeci ibaresi konulur ama aynı operasyonu hükümete yapar cemaat yaptı ayağına yatarsınız bu kdr yani yanar döner necmiyeler

yanıt7
yanıt3
BİZ ŞİKE YAPMADIK:

Paralel Uefa aziz başkana kumpas kurup şike yaptırmış. Hem de Sivas ve Eskişehir''de tarla sürdürerek. Yoksa aziz dürüst , sahte çürük raporuyla askerlikten kaçmayan, sözünün eri, verdiği her sözü tutan , hatta kendi taraftarına bile küfür etmeyen, hatta hiç şike yapmayan ve yapmadığı şikeyi İsviçre''ye gidip Cas ta tescil ettirmeyen birisidir.

yanıt1
yanıt0
ulubatli:

ehh gs buraya kadar :)))

8
7
yanıtYanıtla
analıst:

şike olayını kapatan erdoğanın talimatlarını elin oğlu biliyor amabiz kafamızı kuma sokalım istediler elin oğlu bu malzemeyi buzdolabına koyup zamanı gelince ısıtmasını biliyor ve bu daha cok malzeme olarak kullanılacak eyer hak yerini bulmasa ileride bu iktidar gitsin yine ispatlanacak bu şikeyi erdoğanın kapattırdığı

9
6
yanıtYanıtla
efsane:

madem şike ortada ise o kdr insan cahil sen mi akıllısın ispatsız suç olur mu bu senin dediğin samanlıkta iğne aramak. niye herseyde aklınıza fener geliyor ben söylim içiniz pis ya 6s karga hamsinin pislikleriyle o zmn ne diyeceksin bide yazmışsın önyargı aboneleri

yanıt3
yanıt4
DOĞAL OLARAK:

Şike deyince Avrupa ve Türkiye''de akla gelen ilk kişi baş şikeci aziz, tek takım ise Fenerbahçemiz''dir. FB''nin şikesi Uefa, Cas ve Yargıtay kararlarıyla (verilen cezalarla) tescillenmiştir.

yanıt0
yanıt0
iğneci:

en kirlilerinden biri türk futbol piyasası, taraftar hariç kimi ararsan var bu kirliliğin içinde

7
1
yanıtYanıtla
FENERASYON BAŞKANI:

Beni ve Aziz başkanı bu işe karıştırmayın da. . .

yanıt15
yanıt4
ömer:

Şu reklam sesini senkronize etseniz. !! Birden çıkıp bangır bangır bağırıyor. . İnsan izleyeceği haberi de geçiyor. .

7
0
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title