Haberler

Futbolun 'Özel' Yetenekleri İzmir'de

Güncelleme:

Futbol ve FUTSAL (salon futbolu) alanında ülkemizi temsil eden özel yetenekli futbolcular, İzmir'de kampa girdi.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) tarafından ülkenin dört bir yanında yapılan incelemeler sonucu yetenekli futbolcuların dahil edildiği 30 kişilik kadro, İzmir Atatürk Stadı Tesisleri'nde antrenman yaptı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Birol Aydın ve Türkiye Özel Yetenekli Sporcular Spor Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Demirdağ, antrenman öncesi takım ve özel sporcular hakkında önemli bilgiler verdi.

BİROL AYDIN: SPORA TUTUNMALARI ÇOK ÖNEMLİ

Türkiye Özel Sporcular Federasyonu'na dahil 14 branş içinde futbolun büyük önem taşıdığını ifade eden Federasyon Başkanı Birol Aydın, futbol takımını oluşturan özel yetenekli çocukların sosyalleşebilmesi ve sporun içinde kalabilmelerinin önemini vurguladı. Aydın, "Özel yenetekli futbolcular kategorisinde yaş ortalaması 21 yaş ortalamayla dünyanın en genç takımı olma özelliğini taşıyan yetenekli millilerimizle İzmir'de kampa girdik. Edirne'den Hakkari'ye, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen bu özel çocukların eğitimini, sporun içinde yer alabilmelerini misyon edindik. Nerede bu yönde bir kardeşimiz varsa onları spora teşvik ediyoruz. Bu görevi son derece önemsiyor ve gençlerimizin gelişimine katkı sunuyoruz" dedi.


"SAĞLANAN DESTEKLER BRANŞIN GELİŞİMİ ADINA SEVİNDİRİCİ"


Son 10 yıl içerisinde, Türkiye'de özel sporcular için çok ciddi yatırımların gerçekleştiğini belirten Aydın, ayrıca kendi federasyonlarına destek olan Türkiye Futbol Federasyonu'nun yaptığı kamp organizasyonu sponsorluğu, tesis sayısı artışı ve malzeme yardımlarının, futbol branşının gelişmesi adına büyük önem teşkil ettiğinin altını çizdi. Aydın, "Sayın Başbakanımız ve Sayın Spor Bakanımıza bizlere sağlamış olduğu desteklerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca federasyonumuz bünyesinde yer alan otistik ve down sendromlu futbolcularımızın sosyalleşebilmeleri, spora dahil olabilmeleri için de önemli çalışmalar yürütüyoruz. Yine bu çalışmalarımız da Bakanlığımızca destekleniyor" diye konuştu.

ANTRENÖRLERİNE PEDAGOJİK FORMASYON

Özel yetenekli millilerin sağlık konusuna da değinen Birol Aydın, takım oyuncularının bu bakımdan yakından gözlemlendiğini dile getirdi. Bazı hastanelerle sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Aydın, "Takım antrenörlerinin de pedagojik formasyon alması sayesinde çocukların dilinden çok daha iyi anlıyoruz" dedi.

DEMİRDAĞ: KÖYÜNDEN ÇIKAMAMIŞ GENÇLERİ DÜNYAYLA BULUŞTURUYORUZ

Federasyon Başkanı Birol Aydın'ın ardından konuşan Türkiye Özel Yetenekli Sporcular Spor Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Demirdağ, Türkiye'nin bölgesel liglerinde top koşturan çocukları özenle takip ederek, yetenekli futbolcuları milli takıma kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini dile getirdi. Demirdağ, "Yaşamı boyunca ikamet ettiği köyden, il içinde başka bir köye dahi gidememiş, futbola karşı özel yeteneği bulunan futbolcularımız var. Biz, bu çocukları araştırdıktan sonra kendi köylerinden ve kendi şehirlerinden çıkarıp milli takım kampına alıyoruz. Ayrıca, merkezi İngiltere'de INAS adıyla kurulmuş, Dünya – Avrupa Oyunları ve Global Oyunlar dediğimiz organizasyonları düzenleyen bir kuruluş var. Biz de bu kuruluşa üyeyiz. Geçtiğimiz dönemlerde bu çocukları Portekiz'de FUTSAL, Güney Afrika'da Dünya oyunlarına INAS'a üye olduğumuzdan dolayı götürdük. İlk katıldığımız organizasyon olmasına rağmen 15 takımın katıldığı turnuvada 9'unculuk kazandık. Ülkemize yeni başarılar sağlamak için çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz" dedi.

Öte yandan, 11-25 Ağustos tarihleri arasında Brezilya'nın Sao Paolo Şehrinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası'nın düzenlenebilmesi için en az 8 ülkenin başvuru yapması gerektiğini söyleyen Türkiye Özel Yetenekli Sporcular Spor Federasyonu Milli Takım Antrenörü Mustafa Demirdağ, başvuru listesinin dolması halinde ülke olarak müraacat edeceklerini, bu durumun 1 hafta içinde netlik kazanacağını belirtti. Demirdağ, "Dünya Şampiyonası için bazı futbolcuların lisanlarını yetiştirmeye çalışıyoruz. Dünya Şampiyonasına katılmak ve iyi derecelerde ülkemize dönmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Birol Aydın Aydın Özel İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title