Haberler

Futbol Zirvesi Başladı

Görüntü Dökümü : Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın konuşması "Futbol Zirvesi" başladı Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç: "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir.

Görüntü Dökümü :

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın konuşması "Futbol Zirvesi" başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç:

"Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak"

TFF Başkanı Demirören:

"Kulüplerimiz borç batağının içinde"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup, elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak" dedi.

Kulüpler Birliği Vakfı tarafından Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen "Futbol Zirvesi", Beşiktaş'taki Shangri-La Otel'de başladı. Açılış konuşmasını yapan Kılıç, bu organizasyonda, sadece Türkiye'de değil dünyada da futbolun nasıl ilerlemesi gerektiği konusunda fikirlerin ortaya konacağına inandığını belirterek, "Medeniyetlerin bir araya geldiği İstanbul'da ve ülkemizde, tüm spor camiasına katkı verecek fikirlerin, yine İstanbul'da müzakere edildikten sonra dünyaya açılacağına inanıyorum" dedi.

Kulüplerin mali durumuyla ilgili konunun önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, "Türkiye'deki futbol kulüplerinin mali yapısıyla ilgili ciddi bazı emareler var. Gelecekte bununla ilgili bazı sıkıntılı konular olabilir. Olmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Şimdiden bunun çalışmasına başladık ama yasal altyapıyı oluşturarak yapmalıyız. Kulüpler yasası... Bizim bunu çok profesyonel anlamda çalışarak, şu anda geldiği noktadan artık son halini vererek, yasal altyapısını iyi kurarak ileriyi görmemiz gerekiyor. Tüm paydaşlarla yoğun çalışma içindeyiz. Bu yasal altyapılar oturmadan zaten gelecekle ilgili adımlardan bir şey elde edemeyiz" diye konuştu.

UEFA kriterlerinin uygulanması konusundaki zorunluluğu hatırlatan Bakan Kılıç, bu noktaya gelmeden işi halletmek istediklerini vurgulayarak, "Dünyanın birçok ülkesinde kulüpler sıkıntılarla karşı karşıya gelmiştir. Önemli olan altyapıyı sağlam oluşturup, kuralları doğru koyup elde edilen gelirlerin doğru şekilde harcanmasını sağlamak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da sporun içinden geldiğini vurgulayan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Başbakanlığı döneminde futbol oynadığını ve goller attığını hatırlatmak istiyorum. Futbol ve sporun içinde olan, yakından takip eden, desteklemek amacıyla ciddi çalışmalar yapan Cumhurbaşkanımız var. Spor camiası içinde olan herkesle bir arada olarak, sporumuzu daha iyi günlere taşımak için elimizden geleni yapıyoruz. Buradan çıkacak sonuçların spor camiasına hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Demirören: "Kulüplerimiz borç batağının içinde"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, "Hükümetimizden kulüplerimize destek gelmesi gerekiyor çünkü kulüplerimiz borç batağının içinde" dedi.

Beşiktaş'taki Shangri-La Otel'de Kulüpler Birliği Vakfı tarafından düzenlenen Futbol Zirvesi'ne katılan Demirören, burada yaptığı konuşmada yeni çıkacak spor yasasında hükümetin kulüplere destek olması gerektiğini vurguladı.

Kulüplerin mutlaka mali yapılarının düzelmesi gerektiğinin altını çizen Demirören, şöyle konuştu:

"Bunun için Sayın Bakanımızın önderliğinde hükümetimizden kulüplerimize destek gelmesi gerekiyor. Çünkü kulüplerimizin borç batağının içinde. Şu an maalesef Galatasaray çok önemli bir şey yaşıyor. Galatasaray'ın durumunu çözmek için de uğraşıyoruz. Sırada diğer kulüpler de var. Çıkan yasa, kulüplerin borcunu 10 yıla bölmezse futbol adına faydası olmaz. Kulüp idaresine sadece futbol olarak bakmayalım. Ben de başkanlığım dönemimde hatalar yaptım. Hatadan dönmek önemli. Çıkacak yasanın kulüplerin banka ve vergi borçlarını yapılandırması gerekir."

"Süper Lig AŞ'yi destekliyoruz"

Kurulması gündemde olan Süper Lig AŞ'nin önemine dikkati çeken Demirören, şu ifadeleri kullandı:

"Göksel Gümüşdağ'ın benim de hayalim olan fikirleriyle bu yollara geldik. Süper Lig AŞ'yi kurmak tüm futbol kulüplerini bir arada toplayıp ekonomik özgürlük vermek demektir. Türk futbolunun geleceği için bunu destekliyoruz. Geçen yıl Haziran ayında imzayı atarken bir tereddütümü söyledim. Bu da mantalitenin değişmesi. Mantaliteden şunu kastediyorum, ben değil biz gibi düşünmemiz gerekiyor. Biz dediğim, Türk futbolu. Kulüplerimizin her kararı, Türk futbolu için olmalı. Hala biz hakemleri konuşuyorsak attığımız adımları anlamı kalmaz."

Almanya'da Bayern Münih Kulübü'nden örnek veren Demirören, "Bayern Münih, havuz sistemi bozulmasın diye 20 milyon avroluk bir fedakarlık yaptı. Bizlerin de bu mantıkta olması lazım. Bu mantığa geleceğimize inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Demirören, daha uzun bir konuşma planladığını ancak Ankara'da TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir'in vefat eden eşi Gülseren Özdemir'in cenazesine katılmak için organizasyondan erken ayrılmak durumunda olduğunu aktararak sözlerini tamamladı.

Erzik: "FIFA'nın durumunda istenmeyen değişiklikler oldu"

FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, organizasyonda yaptığı konuşmada FIFA'daki yolsuzluk operasyonunun kendisini üzdüğünü söyledi.

Erzik, 33 yıl UEFA'da görev aldıktan sonra geçtiğimiz yılı Mart ayında UEFA'ya veda ettiğini hatırlatarak, "Çok onurlu bir veda töreni yapıldı. Sayın başkan ve arkadaşlara teşekkür ediyorum ama bu keyfim uzun sürmedi. 111 yıllık FIFA'nın durumunda bazı değişiklikler oldu. İstenmeyen, arzulanmayan değişiklikler. Bunların üzerine konuşmak istemiyorum. Umuyorum ve diliyorum ki 26 Şubat'ta yapılacak başkanlık seçimi sonrası FIFA'da profesyonel yönetim daha fazla etkin olacak. Uzman kişilerden oluşan bir heyet, mali yapının girdileri ve çıktılarının sorumlusu olacak. İnşallah bu o kongrede kabul edilecek" ifadelerini kullandı.

Erzik, konuşmasında genel olarak UEFA'nın kulüp lisans sisteminin önemine dikkati çekerek geçmiş dönemde yapılan projeleri anlattı.

Toplantıdan erken ayrıldılar

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, TFF Başkan Vekili Nihat Özdemir'in eşi Gülseren Özdemir'in Ankara'daki cenaze töreni için zirveden erken ayrıldı.

Futbol Zirvesi'ne FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Eskişehir Kulübü Başkanı Mesut Hoşcan ile futbol dünyasının önde gelen isimleri ve yabancı katılımcılar yer aldı.

Zirvede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği telgraf da okundu.

Kaynak: AA / Spor

Yıldırım Demirören Akif Çağatay Kılıç Şenes Erzik Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title