Haberler

Futbol Yatılı Bölge Okulları Projesi Kastamonu'da Start Aldı

Güncelleme:

Türkiye Futbol Federasyonunun yeni yetenekler keşfetmek amacıyla başlattığı 'Futbol Yatılı Bölge Okulları' projesi, pilot il seçilen Kastamonuda start aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni yetenekler keşfetmek amacıyla başlattığı 'Futbol Yatılı Bölge Okulları' (YBO)  projesi,  pilot il seçilen Kastamonu'da start aldı.

6-13 yaş arasında öğrencilere futbol eğitimi verilmesini ön gören proje, öğrencilerin istek ve yetenekleri doğrultusunda futbol etkinliklerine katılımını ve eğitimlerinin de  sürdürülebilirliğini amaçlıyor. Pilot il seçilen Kastamonu'da merkez ile birlikte Taşköprü, Tosya, Cide, İnebolu, Araç, Daday ve Bozkurt ilçelerindeki YBO'larda eğitim gören öğrencileri kapsayacak projenin startı Taşköprü YBO'da verildi.

Geçen Mayıs ayında proje kapsamında Kastamonu'yu ziyaret eden Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in inceleme yaptığı Taşköprü YBO Spor Salonu'ndaki ilk antrenman, TFF Türkiye Gelişim Direktörlüğü Bölgeler Sorumlusu Rasim Kara'nın da katılımıyla gerçekleştirildi. Futbol YBO'ları Proje Geliştirme Uzmanı Dr. Sinan Bozkurt ve Taşköprü YBO Beden Eğitimi Öğretmeni Ahmet Serkan Akkaya yönetimindeki antrenmanı Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın da izledi.

Rasim Kara, Kastamonu'da startı verilen projenin gelecek yıl tüm Türkiye'de 400 civarındaki YBO'larda yaygınlaştırmak istediklerini söyledi. Kara, "TFF olarak bizim amacımız yeni yetenekler keşfetmek. Babasının kim olduğu, şehirde mi yoksa köyde mi yaşadığı önemli değil. Kastamonu'da bir çok yetenekli oyuncu çıkacağına inanıyorum. Kastamonu'da bu potansiyel var. Kastamonu'daki çalışmalarımızı gelecek yıldan itibaren Türkiye genelindeki 400 YBO'da yaygınlaştırmak istiyoruz" dedi. - Kastamonu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title