Haberler

Futbol Hakemlerinin Devre Arası Eğitim Çalışması Diyarbakır'da Başladı

Doğu ve Güneydoğu'daki 11 ilin futbol hakemlerinin Diyarbakır'da devre arası performans testi ve seminer çalışmaları Diyarbakır'da başladı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) eğitmenleri tarafından verilen eğitime 75 hakem katılıyor.

Futbolda MHK'nin devre arası eğitim çalışmaları devam ederken, eğitim çalışmalarının yapıldığı kentlerden biri Diyarbakır oldu. MHK'nin 13. bölge adını verdiği Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki futbol hakemleri, ilk olarak performans testi ve koşu çalışmalarına katıldı. Seyrantepe Tesisleri'ndeki tartan pistte yapılan çalışmaya, 11 ilden 75 hakem katıldı.

BAŞARILI OLAMAYANLAR ÜZÜLDÜ

MHK üyesi Kadir Tozlu, TFF Bölge Müdürü Serkan Bayhan ve TFFHGD Diyarbakır Şube Başkanı Nihat Mızrak ile hakem camiası ileri gelenlerinin takip ettiği çalışma nefes nefese geçti. Biri kadın ve biri erkek olmak üzere iki uzman tarafından elektronik sistemle yapılan testlerde hakemler ter döktü. Testi geçen ve koşuda başarılı olan hakemler sevinirken, başarılı olamayanlar ise büyük üzüntü yaşadı.

HAKEMLERE VİDEOLU EĞİTİM

Günün ikinci çalışması ise teorik eğitim oldu. Dicle Üniversitesi'ndeki eğitim çalışması MHK eğitmeni ve eski hakem Sebahattin Şahin tarafından verildi. Şahin, hakem hatalarından oluşan video görüntülerinin eşliğinde yaptığı sunumda MHK'nin talimatlarını ve değişen kurallar hakkında bilgiler verdi. Daha sonra soru-cevap bölümünde hakemler, Şahin'e sorular sordu.

Hakemlerin dayanışma yemeğinden sonra akşam Diyarbakır'dan ayrılması bekleniyor. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Merkez Hakem Kurulu Sebahattin Şahin Diyarbakır Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title