Haberler

Futbol: Bundesliga

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga), 20. haftanın açılış maçında ligde bu sezon zor günler geçiren Borussia Dortmund sahasında Nuri Şahin'in de bir gol attığı maçta Mainz'ı 4-2 mağlup etti.

Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga), 20. haftanın açılış maçında ligde bu sezon zor günler geçiren Borussia Dortmund sahasında Nuri Şahin'in de bir gol attığı maçta Mainz'ı 4-2 mağlup etti.

Signal Iduna Park Stadı'nda oynanan ve 80 bin 200 kişinin seyrettiği maçta, milli futbolcu Nuri Şahin ve Alman milli takımının formasını giyen Türk asılı futbolcu İlkay Gündoğan 90 dakika sahada kaldı.

Mainz takımı maça hızlı başlayarak, karşılaşmanın 1. dakikasında Kolombiyalı orta saha oyuncusu Elkin Sato ile golü erken buldu. Düşme hattından kurtulamayan sarı-siyahlı ekip, Mainz karşısında üstün bir oyun oynamasına rağmen soyunma odasına 1-0 mağlup gitti.

İkinci yarısı nefes kesen karşılaşmada Borussia Dortmund, devrenin hemen başında 49. dakikada Subotic ile golü buldu.

Gol sonrası baskısını iyice artıran sarı-siyahlılar, 55. dakikada Marco Reus ile durumu 2-1 yaptı. Mainz, 56. dakikada Türk asıllı oyuncusu Yunus Malli ile skoru 2-2'ye getirdi.

Borussia Dortmund'un Gabonlu forveti Pierre-Emerick Aubameyang, karşılaşmanın 71. dakikasında meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu ve takımını 3-2 öne geçirdi.

Karşılaşmanın 78. dakikasında milli futbolcu Nuri Şahin, sarı-siyahlıların dördüncü golünü atarak takımını 4-2 üstün duruma getirdi. Maç, bu skorla sona erdi.

Borussia Dortmund bu galibiyet sonrasında ligde 14. sıraya yükselerek, düşme hattından biraz olsun uzaklaştı.

Bundesliga'da yarın Hoffenheim-Stuttgart, Bayern Münih-Hamburg, Borussia Mönchengladbach-Köln, Bayer Leverkusen-Wolfsburg, Werder Bremen-Augsburg ve Eintracht Frankfurt-Schalke 04 maçları oynanacak.

Ligde 20. hafta, 15 Şubat Pazar günü Hertha Berlin-Freiburg ve Hannover 96-Paderborn maçlarıyla sona erecek.

Kaynak: AA / Spor

İlkay Gündoğan Nuri Şahin Almanya Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title