Haberler

Antrenörü, Erdoğan'ı Anlattı: Spikerlik İçin İzin Verdim Ama Olmadı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın futbol oynadığı İETT takımının antrenörlüğünü yapan Mehmet Ali Gürses, "Spikerlik imtihanına girmek için izin istedi, verdim ama olmadı" dedi.

Rizeli Araştırmacı Yazar Fatih Sultan Kar ile Filiz Acar, kuruluşunun 144'üncü yıl dönümünde, 'Hatıralarla İETT' adlı kitap hazırladı. Kitapta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol oynadığı İETT ekibinde, o dönemde antrenör olan Mehmet Ali Gürses'in anlatımı ile anılara yer verildi. Kitapta, 'Boylu, poslu ve fizikli' sözleriyle anlattığı Erdoğan'ın antrenman kaçırmadığını belirten antrenör Gürses'in, "Bir tek gün Ankara'da spikerlik imtihanına girmek için izin istedi, verdim ama olmadı" sözleri de yer aldı.

"BOYLU, POSLU, FİZİKLİ BİR FUTBOLCUYDU"

İETT'de görev yapan Rizeli Araştırmacı-Yazar Fatih Sultan Kar ile Filiz Acar tarafından hazırlanan, 'Hatıralarla İETT' kitabında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın futbol oynadığı İETT ekibinde takım antrenörü olan Mehmet Ali Gürses'in anlatımı ile o döneme ilişkin anılara yer verildi. Kitaptaki söyleşide 1970 yılında İETT'ye antrenör olduğunu anlatan Mehmet Ali Gürses'in şu sözleri yer aldı: "Takımı gençleştirmek istedim ve transfer yapmak için işe koyuldum. Yardım istediğim takım kaptanı Ayhan Mat, 'Hocam iyi bir futbolcu arkadaş var. Adı Tayyip. Camialtında oynuyor. İstesek hemen gelir' dedi. Kabul ettim ve gittik. Eğilmiş ayakkabılarını bağlıyordu. Doğruldu, 'hoş geldiniz' dedi ve tokalaştık. Boylu, poslu, fiziği iyi 20 yaşlarında bir genç. Babası rahmetli kıyı kaptanı da orada. Durumu izah ettiğimiz babası, 'Bunlar top oynarsa serseri olur. Olmaz' dedi. Baba oğlunu iyi tahlil edememiş. O top oynasa da oynamasa da serseri olmaz. Öyle bir yapı var ki sağlam, yaşına göre çok daha olgun. Ama adamcağızın düşünce tarzı bu. Babasına, 'Ben bu çocuğu alıyorum. Kendi evladım gibi. Hem okuyacak, hem çalışacak ve aylık alacak. Hem de futbol oynayacak' dedim. Bunun üzerine 'tamam' dedi. İlk defa bir oyuncuyu seyretmeden aldım. Kararımın isabetli olduğunu zaman gösterdi."

"SPİKER OLMAK İSTEDİ"

Kitapta, Recep Tayyip Erdoğan'ın bir tek gün antrenman kaçırmadığını anlatan Gürses' in, "Bir tek gün Ankara'da spikerlik imtihanına girmek için izin istedi, verdim ama olmadı" ifadelerine de yer verildi. Gürses açıklamalarını, gençleştirdiği takımının şampiyon olduğunu anlatarak tamamladı.

"KİTAPTA İETT HATIRALARI DA YER ALDI"

"Hatıralarla İETT" isimli kitapta geçmiş yıllarda İETT'de görev yapmış çalışanlar ile zaman zaman yolu İETT ile kesişen ünlü isimlerle yapılan söyleşilere de yer verildi. Kitapta, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, İETT'li bayan biletçi Ayşe Tuncalılar, Türkiye'nin ilk psikoteknik laboratuvarını kuran Abbas Erdoğan Noyan, Türk spor tarihine adını altın harflerle yazdıran İETT'li Cezmi Or, yılların İETT şoförü Şerif Subaşı, Spor adamı Erman Şarçı, İETT logosunun çizeri Remzi Kadıoğlu gibi isimlerin anlatımları da yer buldu.




Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Recep Tayyip Erdoğan Mehmet Ali Gürses Fatih Sultan Kar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (9)

ahmet kavas:

allah başımızdan almasın

12
19
yanıtYanıtla
yalannnn:

bir tanede universite arkadasi ciksin ya da hocasi. . yokarkadas. . . atma recep diye kimedemisler bellioldu

12
11
yanıtYanıtla
Veli:

Üniversiteden iki ayrı hocası cıktı 2011 de, 2013 te . . . tabii sen surverior izliyordun

yanıt7
yanıt7
cahit:

atma lan Veli ! yazsana buraya bir daha bakalım kim miş hocaları ?

yanıt0
yanıt0
Recep Atli:

Demek ki imam hatip mezunlari o zamanlar kisacik sortla dolasiyorlarmis.

6
9
yanıtYanıtla
cübbeli şaban:

sonuç takım perişan

7
4
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Nasıl bir şey bu, inanmıyorum?

1
8
yanıtYanıtla
Seyma:

Ah ah ne yakısıklı adam ya ne guzel ama karısı off berbat yaa bosansınlar

2
3
yanıtYanıtla
ORHAN:

ADAM GİBİ ADAM ERDOĞAN.

3
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title