Haberler

Futbol

Spor Toto Süper Lig takımlarından Gençlerbirliği, daha önce prensip anlaşmasına vardığı 4 futbolcuyla resmi sözleşme imzaladı.

Ara transfer döneminde kadrosunu güçlendiren başkent ekibi, basın önünde Partizan'ın Sırp orta saha oyuncusu Nemanja Tomic'e 3,5 yıllık, yerli futbolcular Doğa Kaya ve Kerim Zengin'e de 2,5'ar yıllık imza attırdı. Belçika'nın Club Brugge takımından satış opsiyonu alınarak kiralanan golcü oyuncu Bjorn Vleminckx de, kendisini sezon sonuna kadar kırmızı-siyahlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladı.

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, yönetim kurulu üyeleri Enis Safi, Hakan Kaynar, Hıfzı Kuruşa ve Arif Ölmez hazır bulundu.

Cavcav, törende yaptığı konuşmada, Gençlerbirliği kulübü olarak ilk defa sezona 5-6 yabancı transfer gerçekleştirerek başladıklarını ancak kasıtlı olduğunu düşünmediği hakem hataları nedeniyle ilk yarıyı 28-29 puan hedeflemişken, 21 puanla tamamladıklarını belirtti.

-"Ankara'nın tek takımı"-

Ankara'yı Spor Toto Süper Lig'de temsil eden tek takım olduklarını hatırlatan Cavcav, bu durumun verdiği sorumlulukla ikinci yarı hedeflerine ulaşabilmeleri için 4 futbolcu daha kadrolarına kattıklarını ifade etti.

Cavcav, transferleri teknik direktör Fuat Çapa ile mutabakata vararak gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, "Yeni isimlerin takıma katkı sağlayacağını düşünüyorum. 4 futbolcu için kasamızdan yaklaşık 4 milyon lira çıktı. İnşallah ikinci yarı daha iyi bir Gençlerbirliği seyrettiririz. Umarım bu arkadaşlarımız kalıcı olur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Gençlerbirliği'nde transfer politikası değişti mi- sorusu üzerine Cavcav, şunları söyledi:

"1935 doğumluyum. Daha önce yabancı ülkelere gidip futbolcu seyrederdim. Geçirdiğim bel ameliyatından sonra sağlık durumumun iyi olmasına rağmen, yürümekte zorluk çekiyorum. Daha çok menajerlerin tavsiyelerine uyuyoruz. Ancak, futbolcuları mutlaka güvendiğimiz arkadaşlarımıza izlettiriyoruz. Süper Lig artık eskiye göre daha çekişmeli geçiyor. Antalyaspor, geçen sezon ligde son hafta kaldı. Bu sezon ise ilk yarıyı bir maçı eksik ikinci sırada bitirdi."

Cavcav, dört büyüklerin transferler için çok para harcadığına dikkati çekerek, bu kulüplerin bu kadar para harcamalarına rağmen batmamalarını takdirle karşıladığını dile getirdi.

"Bizi, üç tane 10 milyonluk oyuncu alsak batarız" diyen Cavcav, Digitürk dağıtım sisteminin adaletiz olduğunu savunarak, şöyle konuştu:

"Dört büyüklerin dışında ligde 14 kulüp daha var. Bunların havuzdan aldıkları para, 66 milyon lira civarında. Bu para, hiçbir zaman diğer 14 kulübe intikal etmiyor. Ayrıca, takımlara aldıkları puana göre maç parası veriliyor. Büyük takımlarımız şampiyonluğa, Anadolu ekipleri ise ligde kalmaya oynuyor. Onlar 70-75 puanla ligi bitirirken, biz 40-45 puan alabiliyoruz. Dolayısıyla hasılatta da dört büyükler daha fazla para alıyor. Dört büyükler, 56 milyon lira da buradan alıyor ve kasalarına toplam yaklaşık 120 milyon lira giriyor. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) da 30-32 milyon Digitürk'ten pay alıyor. Havuz sitemindeki gelir dağılımı, Avrupa liglerinde olduğu gibi yeniden düzenlenmeli. Bu şartlar altında biz Anadolu kulüplerinin yaşama şansı yok."

Cavcav, vergi borçlarının bulunmadığına da değinerek, "Vergi affına karşıyım. Bütün kulüplerimizin namusuyla devlete vergilerini yatırmasını temenni ediyorum" dedi.

-Yeni transferlerin görüşleri-

Gençlerbirliği'nin bu sezon kadrosuna kattığı 4'üncü Sırp futbolcu olan Nemanja Tomic, Gençlerbirliği'nde Petrovic gibi arkadaşlarının bulunduğunu belirterek, onlardan takımla ilgili olumlu şeyler duyduğunu ve transferden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Belçikalı golcü Bjorn Vlemincjx ise 4 ay elinden gelen her şeyi yapacağını anlatarak, sezon sonunda takımda kalıcı olup olamayacağının netleşeceğini kaydetti.

Gençlerbirliği altyapısından yetişen Doğa Kaya da, yuvaya tekrar döndüğü için mutlu olduğunu ifade ederken, Kerim Zengin ise dışarıda örnek verilen bir kulübe geldiğini ve beklentileri karşılamak içi çok çalışacağını dile getirdi.

-Futbolcuların bilgileri-

Nemanja Tomic: Sırbistan'ın Partizan ekibinde 2009 yılından itibaren top koşturan 24 yaşındaki Sırp orta saha oyuncusu, bu takımla çıktığı 107 maçta, 22 gol kaydetti. Sırp futbolcu, 5 kez giydiği milli formayla da bir gol attı. Tomic, bu sezon Dusko Tosic, Dejan Lekic ve Radosav Petrovic ile birlikte başkent ekibinde forma giyecek 4'üncü Sırp futbolcu olacak.

Bjorn Vleminckx: N.E.C. takımında forma giyerken 2011 yılında Hollanda liginde 23 golle gol kralı olan 1.83 boyundaki 1985 doğumlu Belçikalı forvet, geçen sezon Club Brugge takımına transfer oldu. Club Brugge ile bu sezon Belçika liginde 10 maça çıkan Vleminckx, 3 gol kaydetti. Vleminckx, Avrupa Ligi'nde 3 karşılaşmada sadece bir gol atmayı başarırken, 3 kez de milli takımda şans buldu.

Doğa Kaya: Gençlerbirliği altyapısında yetişen 28 yaşındaki orta saha oyuncusu, sırasıyla Eskişehirspor, Antalyaspor ve son olarak da Sivasspor'da futbol oynadı. Doğa Kaya, bu sezonun ilk yarısında Sivasspor'da 3 maça çıktı.

Kerim Zengin: Fenerbahçe'de yetişen 27 yaşındaki kanat oyuncusu, 2011-2012 sezonunun devre arasında Sivasspor'la sözleşmesini feshederek Gaziantepspor'a transfer oldu. Gaziantepspor'da yaşadığı sakatlık sonrası fazla şans bulamayan Kerim Zengin, 5 aydır boşta bulunuyordu.

Muhabir: Halil İbrahim Avşar

Yayıncı: Hüseyin Doğru - ANKARA

Kaynak: AA / Spor

Nemanja Tomic İlhan Cavcav Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title