Haberler

Fürth?te ?mehmet Akif Ersoy ve Kur?an Ziyafeti?

Dha DIŞ HABER - Fürth'te 'Mehmet Akif Ersoy ve Kur'an ziyafeti' Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Derneği (DİTİB) Kuzey Bavyera 1. Bölge Derneklerinin Fürth Şehir Salonunda düzenlediği 'Mehmet Aktif Ersoy ve Kur'an Ziyafeti' etkinliği büyük ilgi gördü.

Dha DIŞ HABER - Fürth'te 'Mehmet Akif Ersoy ve Kur'an ziyafeti'

Almanya'da Diyanet İşleri Türk İslam Derneği (DİTİB) Kuzey Bavyera 1. Bölge Derneklerinin Fürth Şehir Salonunda düzenlediği 'Mehmet Aktif Ersoy ve Kur'an Ziyafeti' etkinliği büyük ilgi gördü. Etkinlikte, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Muhlis Akar, Nürnberg Din Hizmetleri Ataşesi Mümin Şener, Muavin Konsolos Mesut Doğan, Kuzey Bavyera DİTİB Birliği Başkanı Erhan Çınar, DİTİB Fürth Başkanı Refet Avcı, çok sayıda din görevlileri ve Türk vatandaşları hazır bulundu.

Fürth DİTİB Din görevlileri Esma ve Ahmet Bayer'in sunumu ile başlayan etkinlikte Dr. Muhlis Akar, Mümin Şener ve Refet Avcı birer konuşma yaparak, Kur'an'ın faziletlerini anlattılar. Din görevlileri ilahiler söylediler. Miniklerden oluşan Koro da beğeni kazandı. Hep birlikte okunan İstiklal Marşı sonrası, 2005 yılı Türkiye Güzel Kur'an okuma birincisi Erhan Mete, 2009 yılı Dünya Kur'an okuma birincisi Bünyamin Topçuoğlu, Wilshemburg Din Görevlisi İbrahim Akbulut ile İstanbul Eminönü Yeni Cami imamı Ferruh Muştuer, dörtlü ezan ve Kur'an okudular. Dört saat süren etkinlikte emeği geçenlere teşekkür edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Akif Ersoy Almanya Fürth Dha Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title