Haberler

Fürth?deki Mülteci Binasında Kalanlara Yardım Eli

Fürth'deki mülteci binasında kalanlara yardım eli -Oyuncaklar ve giysiler kapışıldı ALMANYA'nın Nürnberg ve Fürth kentlerinde, kendilerine ayrılan binalarda hiçbir iş yapmayan ve ceplerinde paraları olmayan mültecilere yardım eli uzatan Hüma adlı yardım kuruluşu Fürth'deki eski Hoffener firması binasında kalan 800 mülteciye yiyecek, giyecek ve oyuncak dağıttı.

Fürth'deki mülteci binasında kalanlara yardım eli

-Oyuncaklar ve giysiler kapışıldı

ALMANYA'nın Nürnberg ve Fürth kentlerinde, kendilerine ayrılan binalarda hiçbir iş yapmayan ve ceplerinde paraları olmayan mültecilere yardım eli uzatan Hüma adlı yardım kuruluşu Fürth'deki eski Hoffener firması binasında kalan 800 mülteciye yiyecek, giyecek ve oyuncak dağıttı. Hüma Derneği Başkanı Gülşah Çınar ve idare heyeti, yaptırdıkları bin adet lahmacun, ayran tulumba tatlısı ve suyu ihtiyaç sahiplerine dağıttı.

OYUNCAKLAR VE GİYSİLER KAPIŞILDI

Başta Nürnberg Başkonsolosu Asip Kaya'nın gönderdiği büyük bir karton dolusu oyuncak ve giysiler ihtiyaç sahiplerine verildi. Güneşli bir havada sıcak lahmacunların tadına bakan çeşitli milletlere mensup mülteciler, yerlere oturarak, karınlarını doyurdular.

NE OLACAK HALİMİZ

İçinde bulundukları durumdan şikayetçi olan Afganistanlı Seddar Atai hallerinden yakınarak şunları söyledi:

'Ben Afganistan'dan Türkiye'ye geldim. Dört yıl çeşitli şehirlerde yaşadım. Günde 13-14 saat dönercide çalıştım. Para alamadım. Kalkıp Almanya'ya geldim. Ama burada halimiz daha da perişan. Hiç bir iş yapmadan yatıyoruz. Cebimizde 50 kuruş bile yok. Halimiz ne olacak. Kim bize yardım edecek bekliyoruz. ?

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Almanya Fürth Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Ayben Mümin:

O duva etsin ekmek elden su gölden.... bide üstüne para da istiyolar!!! Tabi almanyada paralar agicdan toplaniyo! Biz calisalim onlar yesin ?? sükür edin sükür!!!!

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title