Haberler

Fulya'nın Katilinden Kan Donduran İfade: Şuursuzca Vurdum (3)

KAŞLILAR PROTESTO ETTİKaş'ta Fulya Özdemir'in öldürülmesiyle ilgili kadınların çağrısı üzerine eylem yapıldı.

KAŞLILAR PROTESTO ETTİ

Kaş'ta Fulya Özdemir'in öldürülmesiyle ilgili kadınların çağrısı üzerine eylem yapıldı. Cumhuriyet Meydanı'ndaki eyleme, CHP eski milletvekili Tuncay Ercenk, CHP İlçe Başkanı Ulaş Akbaş, İşçi Partisi İlçe Başkanı Rauf Ergün, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin MHP'li Meclisi Üyesi Hasan Nusret Baysal, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve yerleşik yabancıların da aralarında bulunduğu çoğunluğu kadınlardan oluşan yaklaşık 500 kişi katıldı. Grup, alkışlar eşliğinde, üzerinde 'Fulya'yı unutmayacağız', 'Unutmak affetmektir', 'Fulya'nın katili aramızdaydı', 'Yasta değil, isyandayız', 'Sessiz kalma, suça ortak olma', 'Kadın cinayetleri politiktir' yazılı pankartlar ve yakalarına taktıkları Fulya Özdemir fotoğraflarıyla olayı protesto etti.

'CİNAYETLER NORMALLEŞTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR'

Grup adına açıklama yapan Esra Koç, Türkiye'de her gün 5 kadının öldürüldüğünü, binlercesinin erkek şiddetine maruz kaldığını belirtirken, kadınların kravat takmış katillerin 'ağır tahrik' ve 'iyi hal' indirimleriyle serbest bırakıldığı toplumsal bir travmayı yaşadığını aktardı. 'Namus', 'kıskançlık' ve 'sevgi' kisveleri altında kadınların katledildiğini söyleyen Koç, "Eşlerimizden, sevgililerimizden ayrılmak istediğimiz için, kendi yaşamımız hakkında söz sahibi olmak istediğimiz için öldürülüyoruz. Katledilişlerimizde erkek egemen toplumun yargıları ile bahaneler üretilip, 'ama canım o da rahat kadındı, olmasaydı, yapmasaydı, gitmeseydi, giymeseydi' gibi söylemlerle cinayetler normalleştirilmeye çalışılıyor. Her birimiz Fulya'nın annesi, babası, kardeşi, arkadaşı kadar acısını içimizde hissediyoruz ve ona sahip çıkıyoruz. Bu dava, hepimizin davasıdır. Sessiz kalan herkes, işlenen suça ortak olmuş demektir. Kaş kadınları olarak Fulya'nın davasının takipçisi olacağız" diye konuştu.

'ÇOK ÜZDÜ VE ÇOK YIKTI'

Gruptan Muradiye Dinler, "Sevdiğimiz bir arkadaşımızdı. Sanatçı duyarlılığı olan, entelektüel bir arkadaşımızdı. Çok iyi bir insandı, maalesef kaybettik" derken, emekli öğretmen Hacer Bilgiç ise, "Kaş 'huzur, güven, her şey' diyorduk. Ama son olaylar bizi çok üzdü ve çok yıktı. Maalesef bu dönemde 'örtüsüz kadın, perdesiz eve benzer, ya satılıktır, ya kiralıktır' denen bir dönemde, bunlar yaşanıyor maalesef. İçim titriyor, acıyorum, öfkeleniyorum, üzülüyorum, isyandayım" diye konuştu.

'ŞİDDET HER YERDE'

Eski milletvekili Tuncay Ercenk de şu açıklamayı yaptı:

"Çok acı gün yaşıyoruz. Gerçekten kadına yönelik şiddet eylemlerinin bir an önce durdurulması, bu konuda ciddi devlet politikaları uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Böyle günlük işlerle geçiştirilmesi gereken bir olay olmadığını düşünüyorum. Şiddet her yerde. Patlama, cinayet, genel bir şiddet politikası Türkiye'nin her yerinde. Kadın cinayetleri bizi derinden yaralayan bir olay. Bir an önce durdurulmalı."

HER GÜN BULUŞMA

Basın açıklamasının ardından Fulya Özdemir için şiirler okundu. Kadınlar, Fulya'yı anmak ve kadın cinayetlerine dikkati çekmek için bu hafta her gün saat 17.00'de Kaş Cumhuriyet Meydanı'nda buluşmaya karar verdi. Grup eylemin ardından dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tuncay Ercenk İşçi Partisi Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title