Haberler

Fuarda 290 Bin 500 Ziyaretçiyle Rekor Kırıldı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda 290 bin 500 ziyaretçiyle rekor kırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı'nda 290 bin 500 ziyaretçiyle rekor kırıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında bu yıl 4.'sünü düzenlediği Eğitim ve Eğlence Fuarı, rekor katılımla kapandı. "Spor ve Sağlıklı Yaşam" temalı fuarı bu yıl tam 290 bin 500 kişi ziyaret etti. 7'den 77'ye herkese hitap eden fuarı son gün 89 bin 763 kişi dolaştı.

23-26 Nisan tarihleri arasında 44 ülkeden bin 100 çocuğun katılımıyla gerçekleşen fuarın ilk günü de rekorla başlamıştı. İlk gün gerçekleşen 88 bin ziyaretçiyle fuarın bir günde en çok katılım rekoru kırılmıştı. Son gün ise iki rekor birden katıldı. 26 Nisan Pazar günü çocuğuyla büyüğüyle 89 bin 763 ziyaretçi fuarı ziyaret etti. Toplamda ise 290 bin 500 ziyaretçi rakamına ulaşıldı. Geçen yıl bu rakam 227 bin 166 ziyaretçi olmuştu.

Fuarda düzenlenen etkinlikleri izlemek için çevre illerden gelen vatandaşlar, böyle bir coşkuyu ve böyle bir kalabalığı hiçbir fuarda görmediklerini söyledi. Çocuklarıyla saatlerce hiç sıkılmadan vakit geçirdiklerini ifade eden anne babalar, özellikle "Spor ve Sağlıklı Yaşam" temasının işlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Fuarı ziyaret edenler "Seneye yeniden görüşmek" dilekleriyle alandan ayrıldı.

Fuarın son gününde Büyük Sahne'de iki gösteri birden vardı. İlk olarak Rusya'dan gelen Super Children Circus sahne aldı. Çocuklardan oluşan sirk, izleyenlere keyifli ve heyecanlı anlar yaşattı. Çocuklar ve büyükler, yaklaşık 1 saat boyunca gönüllerince eğlendi.

Fuarın kapanışını ise herkesin ünlü illüzyonist Aref yaptı. Aref'in sihirli dünyası, izleyenleri hayran bıraktı. Seyircileri de gösterisine dahil eden Aref'in kaşıkları bükmesi hayretle izlendi. Seyircilerin aklından tuttuğu rakamları bilen, gösteri sırasında seçilen kartı ve yazıyı çok önceden bir kağıda yazmış olan Aref beğeni topladı. Büyük Sahne'yi tıklım tıklım dolduran seyircilerin son gösteride ise yürekleri ağızlarına geldi. Kolları seyirciler tarafından sımsıkı bağlanan Aref, yanan bir ipin bulunduğu ölüm kapanından 60 saniye içinde kurtuldu. Aref, programın sonunda seyircilerle selfie çekti. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

23 Nisan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title