Haberler

Fuarcılıkta Münih-Maltepe İşbirliği

Almanya'nın Münih kentine gelen İstanbul'daki Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi ile işbirliği için ön anlaşma yaptı.

Almanya'nın Münih kentine gelen İstanbul'daki Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi ile işbirliği için ön anlaşma yaptı.

Başkan Ali Kılıç, kendisine fahri danışmanlık yapan Münih eski Belediye Başkanı Christian Ude ile birlikte Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'ni gezerek, fuar yönetim kurulu başkanı ve üyeleri ile toplantı yaptı. Alman tarafı, Kılıç'ın Maltepe'de kurulması planlanan Maltepe Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi için işbirliği yapılması teklifini kabul etti. Taraflar, ön anlaşma yaparken, önümüzdeki hafta kesinleştirilmiş ortak projenin, Türk tarafına sunulacağı bildirildi.

ÇOK SAYIDA KİŞİYE İŞ İMKANI

Ön anlaşma protokolü ile ilgili bilgi veren Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç şu bilgileri verdi:

"Dünya çapında tecrübesi olan Münih Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi ile işbirliğinde ilk adım attık. Önümüzdeki günlerde Alman uzmanlar Maltepe'ye gelerek fuar alanımızda incelemelerde bulunacaklar. Maltepe Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nin büyüklüğünün bir milyon metre kareyi açması planlanıyor. Burada yaklaşık olarak 15-20 bin insanımız çalışacak. Bu proje gerçekleşirse, hem Maltepe İstanbul'un parlayan bir yıldızı olacak, hem de işsizlik sorunumuzun büyük bir bölümünü çözmüş olacağız. Ayrıca burada yılda iki milyon insanın ulaştığı bir fuardan bahsediyorum. Bu ayda 200 bin insan demektir. Bunun İstanbul'a, Maltepe'ye ve çevre ilçelere getirisi gerçekten çok büyük rakamları ortaya koyacaktır."

Almanya'da 25 yıl kaldıktan sonra 2005 yılında Türkiye'ye dönen ve siyasete atılan Ali Kılıç, 30 Mart Yerel Seçimleri'nde Maltepe'den belediye başkanı seçildi. Başkan Kılıç'ın fahri danışmanlığını yapan ve 20 yıla yakın Münih'in belediye başkanlığını yapan Christian Ude, Alman televizyonculara dostluklarını anlattı. Kılıç'ı ve ailesini 45 yıldan bu yana tanıdığını söyleyen Ude, "Henüz 8 yaşındayken tanıdığım can dostum Ali Kılıç'a fahri danışmanlık yapmak, tecrübelerimi ona aktarmak bana onur vermektedir" dedi. Ude, Kılıç ile fahri danışmanlık hizmetleri çerçevesinde sürekli telefonla ve elektronik posta ile bağlantı halinde olduğunu ve her 3 ayda 1 haftalığına Maltepe'ye gittiğini söyledi. - Nih

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Kılıç İstanbul Maltepe Münih Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title