Haberler

Fuar ve Kongre Turizmcileri İzmir'de Toplandı

İzmir'de, Akdeniz çanağında düzenlenecek fuar, kongre ve etkinliklerle ilgili gerçekleştirilen etkinliğe, 19 ülkeden alıcı ve tedarikçiler katıldı.

İzmir'de, Akdeniz çanağında düzenlenecek fuar, kongre ve etkinliklerle ilgili gerçekleştirilen etkinliğe, 19 ülkeden alıcı ve tedarikçiler katıldı.

Akdeniz çanağındaki fuar, kongre ve toplantı gibi etkinlikler konusunda uzmanlaşmış acentalar, turizm ofisleri ve oteller ile bu bölgede iş potansiyeli olan alıcıları bir araya getiren "The Market Workshop" adlı etkinlik, İtalya ve Malta'dan sonra ilk defa İzmir'de düzenlendi.

Bu yıl düzenlenmesi planlanan kongre ve toplantı organizasyonları için ikili görüşmelerin yapıldığı etkinliğe, Avustralya, ABD, Çin ve Hindistan'ın da aralarında bulunduğu 19 ülkeden 70 alıcı ile 30 tedarikçi katıldı.

İzmir Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, etkinliğin gala yemeğinde, turizmi çeşitlendirerek çekim merkezi ve Akdeniz'in önemli kültür merkezlerinden biri haline getirmeyi hedeflediklerini belirttiği İzmir'de, 80 yılı aşkın fuarcılık geleneği bulunduğunu anlattı.

Kocaoğlu, katılımcılara, fuar, kongre ve seminerlerini İzmir'de yapmaya davet etti.

Proje Koordinatörü Giancarlo Leporatti ise organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, "Türkiye, misafirperverliğiyle çok ünlü ama İzmir'e gelince, bunu çok daha iyi gördük. İzmir'in çok güzel coğrafyası, köklü tarihi ve yüksek potansiyeli var" diye konuştu.

Kaynak: AA / Yerel

Akdeniz İtalya Malta İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title