Haberler

Mahkumların El Emeği İzmir Fuarı'nda

Güncelleme:

83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) 48 farklı ceza infaz kurumunda üretilen ürün ve el sanatları stantları da açıldı.

Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Dairesi Başkanlığı, Eğitim ve İyileştirmeden Sorumlu Daire Başkanlığı ile İşyurtları Kurumu Daire Başkanlığı'nın faaliyetleri kapsamında, 83'üncü İzmir Enternasyonal Fuarı'nda (İEF) 48 farklı ceza infaz kurumunda üretilen ürün ve el sanatları stantları açıldı.

Fuar 2'nolu Hol içerisinde bulunan stantların açılışını Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, İş Yurtları Kurumu Daire Başkanı Vehbi Kadri Kamer, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru, İzmir Bölge Adliye Mahkemeleri Başsavcısı Celal Kocabaş, başsavcı vekilleri, savcı ve cezaevi müdürleri ile infaz koruma memurları katıldı. İEF'de stant açmanın gururunu yaşadıklarını belirten Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım, şöyle dedi:

"Suç için ceza insanlık tarihince var olan bir yaptırımdır. Oysa, şimdi ceza yerine topluma kazandırmak için onları ıslah ediyoruz. Ceza infaz kurumlarına gelen hükümlü ve tutuklulara eğitim, psikolojik destek verip, topluma kazandırmak için çalışıyoruz. Eğitimlerini hiç aksatmıyoruz. Tekrar hayata tutunmaları için iş eğitimi veriyoruz. 368 ceza infaz kurumunun 341'inde iş yurtları kurumları Avrupa'da en iyi iş öğrenme sistemi örnek projesi olarak gösterildi. Hükümlülere günlük 8 lira ücret verip, sigorta yaptırıyoruz, bir hükümlünün aylık maliyeti bize 350 lirayı buluyor. 4 duvar arasında bekleyen hükümlüler bu mesleklerle hayata tekrar tutunuyor. 2006 ile 2010 yılları arasında cezasını tamamlayan hükümlülerin yüzde 38'i dışarıda iş bulup, sosyal hayata tutundu."

Konuşma ardından 9 makaslı açılış yapıldı. Stantları gezen Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım'a İzmir ve Karşıyaka Denetimli Serbestlik Müdürlüğü görevlileri, elektronik kelepçelerle ilgili bilgi verdi. Yetkililer, Yıldırım'a bugüne kadar İzmir'de 110 kişiye elektronik kelepçe cezası verildiğini, ceza alan kişileri takip ettiklerini, 5'ine kural ihlali nedeniyle işlem yapıldığını belirtti. Yıldırım da Türkiye genelinde 2 bin kişiye elektronik kelepçe uygulaması yapıldığını ve bu kişilerin Ankara'daki merkezde 7 gün 24 saat takip edildiğini söyledi. Yıldırım ve beraberindekiler tek tek stantları gezdi. 48 farklı ceza ve infaz kurumunda üretilen ürün ve el sanatları fuar boyunca satışa sunulacak. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Adalet Bakanlığı Yavuz Yıldırım Mustafa Doğru İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti? Fenerbahçe Olympiakos maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) FB Olympiakos maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! FB Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title