Haberler

FÜ ve Boeing firması arasında işbirliği toplantısı -

Fırat Üniversitesi (FÜ) ve Boeing firması arasında işbirliği toplantısı düzenlendi.

FÜ Tıp Fakültesi Konferans Salonu'ndaki toplantıda konuşan Boeing firmasının Türkiye ve Kuzey Afrika Başkanı Bernard J. Dunn, firma olarak Ar-Ge çalışmalarına büyük önem verdiklerine dikkati çekerek, bu bakımdan önceliklerinden birinin üniversitelerle ilişkilerinin geliştirilmesi olduğunu söyledi.

Türkiye'de havacılık sektörüyle ilgili Anadolu Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ege Üniversitesi ile işbirliklerinin bulunduğunu kaydeden Dunn, "FÜ ile de yeni bir işbirliği kurmak istiyoruz. Bugün öğretim üyeleriyle görüşmelerimiz oldu. Çok farklı iş ilişkileri kurabiliriz. Bunun için uygun olanı araştırmalı ve geliştirmeliyiz ama ne yaparsak yapalım şirketin faydasına olacak bir iş olmalı" diye konuştu.

Buradan edindiği izlenimleri şirket ortaklarıyla paylaşacağını, işbirliği noktasında firmadan teknik bir heyetle yeni bir ziyarette bulunacaklarını belirten Dunn, şunları kaydetti:

"Öncelikli görevimiz en kaliteli, en güzel ve en verimli uçağı uygun fiyata yapmak ve müşterilerimizin memnuniyetini sağlamak. Dolayısıyla yeni teknolojilerin geliştirilmesinde dünya çapında hem şirketlerin hem üniversitelerin hem de araştırma geliştirme şirketlerinin desteğine ihtiyaç duyuyoruz. Tabi ki Fırat Üniversitesi ile böyle geniş bir imkanı değerlendirmeye hazırız. Böyle bir imkan olduğu takdirde hep beraber konuşur bunu ileriye beraberce taşırız."

FÜ Sivil Havacılık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya da üniversite bünyesinde Sivil Havacılık Yüksek Okulunun kurulmasının ardından THY Teknik AŞ ile bir protokol imzalayarak, havacılık alanında bir işbirliği başlattıklarını belirterek, aynı şekilde dünyanın en büyük uçak firmalarından Boeing firmasıyla da işbirliği kurma yolunda ilerlediklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Fırat Üniversitesi Kuzey Afrika Türkiye Boeing Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title