Haberler

Fü'de "Maker Hareketi" Tanıtıldı

Fırat Üniversitesinde (FÜ) Association for Computing Machinery (ACM) Fırat Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Sen De Yap" etkinliği kapsamında öğrencilere "Maker Hareketi" tanıtıldı.

Fırat Üniversitesinde (FÜ) Association for Computing Machinery (ACM) Fırat Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen "Sen de Yap" etkinliği kapsamında öğrencilere "Maker Hareketi" tanıtıldı.

FÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde, Fırat Teknokent sponsorluğuyla düzenlenen ve üç gün boyunca devam edecek etkinlikle "Maker Hareketi"nin tanıtımı gerçekleştirildi.

Fırat Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Erhan Akın, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Maker Hareketi'nin dünyada hızla yayılan ve yeni bir fikri olan mucit, girişimci veya amatör ruhlu ve meraklı insanların fikirlerini çok hızlı ve ucuza hayata geçirmelerini sağlamaya yönelik bir sistem olduğunu belirtti.

Fırat Teknokent yönetiminin "bilişim, iletişim teknolojileri ve mühendislik alanlarında bir inovasyon merkezi olma" vizyonuna paralel olarak Elazığ'da Maker Hareketi'nin başlatılmasına liderlik ettiğini ifade eden Akın, şunları söyledi:

"Buradaki amacımız geleceğin üretim hareketini yaygınlaştırmak. Bunu Elazığ adına son derece önemsiyoruz. Çünkü FÜ mühendislik fakülteleri bakımından Türkiye'de 10. sırada yer alıyor. Dolayısıyla bir mühendislik birikimimiz var. Aynı zamanda FÜ'nün girişimcilik bakımından fevkalade bir yeri var. Bu girişimcilik ve bilgi birikimini geleceğin hareketi olan Maker Hareketi ile birleştirmeyi düşünüyoruz."

Maker Hareketi'nin esasında üreticiye ihtiyaç duymadan insanların kendi yaptıklarını pazara sunabilmesini sağlayan bir sistem olduğunu dile getiren Akın, şöyle devam etti:

"Bu hareket sadece bizim için mi bu kadar önemli yoksa dünya için mi? Bu sorunun cevabına da bakmak lazım. Bu konuda Obama, Maker Hareketi ile ilgili 2 milyar dolarlık bir fon ayırdı. İnternet üzerinden fon bulmak amacıyla fonlama kavramlarını geliştiren yasayı onayladılar ve sistemin önünü açtılar. Bu hareketle eğer siz bir ürün geliştiriyorsanız bu ürününüzü pazara ulaştırmak için sizin üretici aramanız gerekmiyor. Yapmış olduğunuz ürünü internet üzerinden sunuyorsunuz. İnternet üzerinden gelişmelere açık kalıyorsunuz. Açık inovasyon yapıyorsunuz. Açık inovasyonla eğer bu ürün pazarda değer bulabilecek hale gelmişse o zaman bu ürünün fonlanması işine giriliyor. Bu esasında Türkiye için çok ilginç bir model olacak." - Elazığ

Kaynak: AA / Yerel

Erhan Akın Türkiye Elazığ Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title