Haberler

İngiliz Gazetesi: Uçağı Düşürülen Rusya, Kürtlere Desteğini Artırabilir

Güncelleme:

İngiliz Financial Times gazetesi, "Rusya, savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Suriye Kürtlerine desteğini artırabilir." tespitini yaptı.

İngiliz Financial Times gazetesi, Türkiye ile Rusya arasındaki gerilimin Suriye'de IŞİD karşıtı ittifakı "çamura sapladığını" yazdı. Gazeteye göre Rusya, savaş uçağının Türkiye tarafından düşürülmesinin ardından Suriye Kürtlerine desteğini artırabilir.

"IŞİD'E KARŞI CEPHE OLUŞTURMAK ZOR BİR GÖREV"

Financial Times'ın internet sitesinde, gazetenin Washington ve Brüksel muhabirleri Geoff Dyer ve Alex Barker'ın imzalarını taşıyan haberde, Suriye'de IŞİD'e karşı ortak uluslararası bir cephe oluşturmanın zaten zor bir görev olduğu belirtiliyor.

Gazetenin muhabirlerine göre, Türkiye'nin dün bir Rus savaş uçağını düşürmesi, bu görevi daha da zorlaştırdı.

"DİPLOMATİK ÇABALARI ETKİLEYECEK"

Financial Times'a konuşan diplomatlar, Rusya ve Türkiye'nin krizin kontrol dışına çıkmasını önleyeceklerini ancak dün olanların IŞİD'e karşı yürütülen askeri operasyonları ve Suriye'deki krizin son bulmasına yönelik diplomatik çabaları etkileyeceğini söylemiş.

"YENİ ASKERİ OPERASYON ZOR"

Carnegie Endowment adlı düşünce kuruluşunda çalışan eski diplomatlardan Sinan Ülgen ise son gelişmelerin, Suriye'de IŞİD'e karşı yeni bir askeri operasyon düzenlenmesini zorlaştırdığı kanaatinde.

Ülgen bu görüşüne gerekçe olarak, ABD ve Türkiye'nin birlikte yapmayı düşündükleri operasyon sırasında, hava sahası ihlallerinin önlenmesi için Ruslarla iletişim kurulması gereğini gösteriyor.

"RUSYA, KÜRTLERE DESTEĞİNİ ARTIRABİLİR"

Financial Times'ın internet sitesindeki haber şu satırlarla noktalanıyor:

"Rusya'nın, savaş uçağının düşürülmesine vereceği muhtemel bir yanıt, Suriye Kürtleri ile bağlarını geliştirmek, onlara desteğini artırmak olabilir. Bu Ankara'yı öfkelendirse de, Washington Suriye Kürtleri ile yakın ilişki içinde ve onları cephedeki en etkili güç olarak görüyor.

"VİYANA SÜRECİ ZORLAŞACAK"

"Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim, muhtemelen önümüzdeki haftalarda Suriye'deki krize siyasi bir çözüm bulunması amacıyla yürütülen Viyana sürecinde de işleri zorlaştıracaktır. Süreç kapsamında Esad rejimi ile müzakerlere başlayacak 'güvenilir' muhaliflerin listesi çıkarılacaktı. Dünkü olay öncesi dahi, Türkiye'nin güçlü İslami bağlantıları olan gruplara desteği aşılması gereken siyasi engellerden biriydi. Rusya muhtemelen bu grupların çoğunun 'terörist' olarak görülmesi gerektiğini savunacaktır.

"Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, bu hafta görüşeceği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı kapsamayan bir siyasi sürece destek vermesini ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yerel ateşkesler ilan edilmesine yardımcı olmasını istemeyi planlıyordu. Batılı diplomatlar, savaş uçağının düşürülmesi nedeniyle öfkeli olan Sayın Putin'in, Viyana sürecinde iş birliği yapma konusunda daha az istekli olabileceğini söylüyor."

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Suriye Times Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (152)

patates:

İNŞ YA YARDIM EDER SİLAH VERİR KUTRLERE YARDIM EDER İNŞ

30
79
yanıtYanıtla
putin affetmez.:

kürtler artık sahnede ortadoğuda bizde gücüz ve direnişçiler arasında en başarılı savaşanıyız.

33
58
yanıtYanıtla
tim-1:

tabı canım okadar ucakla bombayla yerle bır edılen yerlere gırmek cok kolay sıkıyorsa sızı karsı ucakla tankla gelenlerı gerı puskurtunde görek. türkmenler gıbı . rusyaya irana ve surıye ordusuna karsı türkmenler asıl savascılar orda sızın gıbı leslerın ustune atlamıyor kendı leşlerını ortaya dökuyor

yanıt0
yanıt1
ankara:

Etekli dönekler sizden bi yol olmaz

yanıt0
yanıt1
TÜRKİYE:

RUSYANIN DESTEK VERMESİ NORMEL ERMENİ ERMENİYE DESTEK VERİR

55
27
yanıtYanıtla
Muslu:

Amerika turkiye destek veryor normal hiristiyan hiristiyana destek verir

yanıt24
yanıt6
VATANSEVER:

Rusya kürtlere destek verecek kadar aptal değildir herhalde. . . Çünkü kürtler çok dönek. . .

22
44
yanıtYanıtla
ciwan:

Bu dünyada sizden daha dönem kimse olduğunu tahmin etmiyorum. Kardeşlerinize yaptığınız dönekliklerin benzeri dünyada yoktur. Kime kardeşim dediyseniz sonu belli işte aman sakın kürtlere kardeşim demeyin.

yanıt5
yanıt2
TTTTTTTTT:

Çok doğru savaş olsa hiçç bir ülke onları ülkelerine almaz çünkü kendi ülkelerini satıp gammazlayanları ne yapsınlar anca onları satın alıp kullanırlar.

yanıt2
yanıt4
ya herro ya merro:

aynı hayvana benziyorlar

27
22
yanıtYanıtla
Tüm 152 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title