Haberler

FT: Hayal Kırıklığına Uğrayan Muhalifler IŞİD'e Katılıyor

Güncelleme:

İngiliz Financial Times, Esad rejimi ve Rusya'nın saldırılarına karşın ABD'den bekledikleri yardımı almayan muhaliflerin IŞİD ve El Nusra'ya katıldığını yazdı.

İngiltere'de yayımlanan Financial Times (FT) gazetesi, Beşşar Esad rejimi ve Rusya'nın saldırılarına karşın ABD'den bekledikleri yardımı almayan muhaliflerin IŞİD ve El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra gibi cihatçı gruplara katılmaya başladığını yazdı

"ABD'NİN EĞİT-DONAT PROGRAMINA KATILAN MUHALİFLER DE VAR"

FT'ye konuşan Şam Cephesi'nden Abdullah Othman, IŞİD'in muhalif gruplarla ateşkes ilan etmek istediğini belirterek, bunu isteyen gruplardan bazılarının ABD Savunma Bakanlığı'nın başlattığı 'eğit-donat' programına katılan muhalif gruplar olduğunu söyledi.

Muhalif grupların şu ana kadar IŞİD'le ateşkesi reddettiği belirtilirken, koşulların aynı kalması durumunda savaşçıların hem IŞİD, hem de Esad'la savaşmak istemeyeceği belirtiliyor.

"ŞİMDİKİ HEDEFİM IŞİD'LE BİRLİKTE ÖLÜME KADAR SAVAŞMAK"

Şam Cephesi'nden ismi açıklanmayan bir yetkili ise "Amerika gerçek bir müttefik değil. Bu nedenle bazı adamların aşırıcılığa doğru yönelmesinden endişe ediyoruz" dedi. Rus hava saldırılarında ailesini kaybetmesinin ardından IŞİD'e katılan Ahmed isimli bir muhalif ise, "Şimdiki hedefim IŞİD'le birlikte ölüme kadar savaşmak" dedi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Rusya Times Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (133)

ASABİ:

KÜRTLERE ERMENİLERE BATILILARA IŞİDİ YEĞLERİM

11
44
yanıtYanıtla
hayrettin:

eğit donat ışıd a gönderin kılıfı

8
44
yanıtYanıtla
kürdislam:

akp erdoğan rejmi , Kürdlerin Azezde işiti vurmasını tahamül edemediği için Kürdlere karşı bu alçak saldırıyı yapmış

18
28
yanıtYanıtla
Gökdeniz:

Bunlar güzel gelişmeler. PKK-PYD''yı destekleyen ABD-Rusya-İran ve koltuk karşılığında Suriye''nin Kuzeyini PYD''ye bırakarak anlaşan Suriye''ye karşı bu oyunları bozacak vatanseverler birleşiyor. Nakşibendi Ordusu, Muhalif gurublar, Baascısı, Hiristiyanı, Solcusu vatanlarını bu Emperyalist devletlere ve onların kuklalarına karşı kanlarının son damlasına karşı savunacaklardır. Görülen bu. Allah tüm vatanseverlerin yardımcısı olsun.

41
5
yanıtYanıtla
abdulcabbar:

akp hükümeti zamanında pyd ye destek olmasaydı işid pyd yi haritadan hatta uzaydan silmişti akp hükümeti eserini gör işidi rahat bırak

24
11
yanıtYanıtla
abdulcanbaz:

akp yöneticileri hep cahil, hep bilgisiz hep yeteneksiz. . . zaten o yüzden amerika hep bunları sectiriyor, sonra da parmagında oynatıyor. . . akp hükümeti de uyumaya devam

yanıt1
yanıt1
Yasin:

Fitne Abd Müslümanları öldüren rusya zevkle seyreden dünya çanak tutan chp HDP yazıklar olsun

26
5
yanıtYanıtla
ISIN BURAYAKADAR:

TASARON SENI SONUN BUDUR SAKALI ISIDE NUSRAYA DESDEK VERDIN SENI KULANDILAR ISIN BITI SEN VESUDI KATAR DESDEK SAHLIYAN BU SAKALI TASARONLARA!!!!

yanıt0
yanıt1
akp:

şunu öğrendimki ATATÜRKÜN yolundan ne kadar cıkarsak başımız o kadar belaya girecek biz en büyük günahı vatanı kurtaran adama sırtımızı dönmekle yaptık çok pişmanım bazı düşüncelerimden dolayı

23
6
yanıtYanıtla
taner:

arkadaşlar biz kürtlere çok haksızlık ediyoruz

13
14
yanıtYanıtla
Tüm 133 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title