Haberler

FT: Erdoğan Ağır Darbe Aldı, Kazanan Halkın Gücü

Güncelleme:

Financial Times gazetesi, genel seçimler ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'ye baskı rejimi dayatma girişiminin ağır bir darbe aldığını yazdı.

Seçim sonuçlarına geniş yer ayıran Financial Times'ın bugünkü başyazısının başlığı: "Erdoğan'ın Türkiyesi'nde kazanan halkın gücü oldu"

Financial Times'ın başyazısı, " Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'ye baskı rejimi dayatma girişimi ağır bir darbe aldı." ifadesiyle başlıyor.

Gazete, Türkiye'de tarihi bir seçim yapıldığına dikkat çekiyor.

"GEZİ'DEN İKİ YIL SONRA..."

Başyazıda, "Erdoğan'ın Gezi protestolarını bastırmasından iki yıl sonra, Türkiye'nin demokratik bir ülke olarak kalmasını isteyenlerin elinde kutlayacak bir şey var." ifadesi yer alıyor.

Financial Times, Türkiye'de ekonomik istikrarsızlığa yönelik kaygıların abartıldığı kanısında. Gazete bunun nedenini şu cümlelerle açıklamış:

"Türkiye ekonomisi zaten bir süredir bocalıyor. AK Parti de eskisi gibi reformcu bir hareket değil."

"ERDOĞAN SEÇMENLERİ ANLAMALI"

Financial Times Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, "küçümsenmemesi gereken siyasi bir fenomen" olarak nitelendirmiş. Gazete bununla birlikte Erdoğan'ın da artık, otoriter emellerinin ve inatçı liderliğinin seçmenlerce açıkça reddedildiğini anlaması gerektiğini vurguluyor.

Gazetedeki başyazı şu satırlarla noktalanmış:

"Bu arada, seçimin sonucu Türkiye'nin NATO ittifakındaki ve diğer dostlarının morallerini artırmalı. Sayın Erdoğan yıllardır Rusya lideri Vladimir Putin ile mukayese ediliyor. Putin ise tek adam yönetimi ile Rusya'nın bir gün demokratik bir ülke olabileceğine dair umutları yok etmiş bir kişi. Uzun süredir Türkiye'nin, trajik bir şekilde diktatörlüğe sürüklenen Rusya gibi olmasından korkuluyordu. Türk halkının gelecekleri için, Cumhurbaşkanlarının dikte ettirmeye çalıştığından çok farklı bir vizyonu olduğunu görmek, cesaret verici."

'DÖRT SEÇENEK VAR'

Financial Times ilk sayfasında ise "Seçim sonrası siyasi karmaşa ihtimali Türkiye'yi sarstı." yorumunu yapmış.

Gazete bugünkü sayısında ayrıca Türkiye'deki seçimlere tam sayfa ayırmış. Gazeteye göre Türkiye'nin önündeki seçenekler; AKP-MHP koalisyonu, AKP-HDP koalisyonu, CHP liderliğinde ya da AKP'nin tek başına kurabileceği bir azınlık hükümeti ya da erken seçim.

Financial Times'ın özel sayfasında gazetenin Türkiye muhabiri Daniel Dombey'in İstanbul'dan gönderdiği bir haber de yer alıyor.

Daniel Dombey yazılarından birinde ekonomik belirsizliğin Türk Lirası'nda ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda düşüşe neden olduğunu belirtiyor. Dün Dolar/TL kuru bir ara 2.81'e çıkmış, Borsa İstanbul Endeksi günü yüzde 5 düşüşle kapatmıştı.

KADRİ GÜRSEL: SEÇECEĞİ HER YOL KUMAR OLACAK

Diğer yazısını Cumhurbaşkanına ayıran Dombey, Erdoğan'ın yenilgiden nasıl ders çıkarması gerektiği ile ilgili olarak bir sınavdan geçtiği görüşünde. Financial Times'a konuşan Milliyet gazetesi yazarı Kadri Gürsel de, "Erdoğan için risksiz bir yol yok. Seçeceği her yol kumar olacak...Ancak burada yenilgiyi asla kabul etmeyen bir adamdan söz ediyoruz. Şimdi onun yenilgiden ders çıkarıp çıkaramadığını göreceğiz." yorumunu yapmış.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Türkiye Times Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (11)

ALPER:

ERMENİLER KAZANDİ İYİ KANDİRDİLAR KURTLERİ

12
3
yanıtYanıtla
İnadına akp ciler nerde:

İnat iyi bir şey değil hep söyledim ama beni dinlemediler.

2
12
yanıtYanıtla
BesiktaşkMobil-ANDROID:

haa hdpy oy vermssin haa askere kurşun sikmissin cahil ulkee..

7
1
yanıtYanıtla
AAA:

BU GÜCÜ HALKA VEREN , BUNLARIN ÖNÜNÜ AÇAN ERDOĞAN ZATEN , MİLLETİN TAHAMMÜLÜ YOK BİR ŞANS VERİLDİ HELE KÖTÜYE KULLANILSIN BAKIN NE OLYOR

4
0
yanıtYanıtla
AkpmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İyi ki baraşı geçtiniz :)))))))))) kendinizi ağutun şimdi hadi sizi köpekler unutmayın ki bu halkın %41 akpnin yanında hadi şimdi yiyin birbirinizi :)))))

1
3
yanıtYanıtla
VATANSEVER:

bu itlere ne oluyor, onu anlamıyorum.

0
2
yanıtYanıtla
omer:

halk kazandi ak partililer buna neden itiraz ediyor halka saygisizligin cezasi agir olur

0
1
yanıtYanıtla
ErkanerbismobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ben oyumu kullanmadim erdogan allahin adami

0
0
yanıtYanıtla
ErkanerbismobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Erdogan gitme basimizdan

0
0
yanıtYanıtla
ErkanerbismobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Sen dahada güclendin bunu biliyorum

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title