Haberler

Ft: Erdoğan'ın Güç Gösterisi, Zayıf Noktalarını Ortadan Kaldıramıyor

Türkiye'de olup bitenler, uluslararası medyanın dikkatini çekmeyi sürdürürken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "güç gösterisi, zayıf noktalarını ortadan kaldıramıyor" gibi savlar öne sürülüyor.

Türkiye'de olup bitenler, uluslararası medyanın dikkatini çekmeyi sürdürürken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için "güç gösterisi, zayıf noktalarını ortadan kaldıramıyor" gibi savlar öne sürülüyor.

Financial Times, Ankara'daki bir mahkemenin, 650 milyon liraya mal olacağı belirtilen Atatürk Orman Çiftliği'ndeki yeni Başbakanlık kompleksinin inşaatını durdurması üzerine Başbakan Erdoğan'ın projeyi hiç kimsenin engellemeyeceği yönündeki tepkisinin, Erdoğan'ın hukuki kurumların kendine karşı "komplo kurdukları" görüşünün son örneğini oluşturduğunu savunuyor.

Erdoğan'ı eleştirenlerin "hukuk üstünlüğünü ciddi bir biçimde zedelediğini" söylediklerini kaydeden gazete "Paradoksal olan budur ki Sayın Erdoğan, otoritesini güçlendirmek isterken eskiden ender rastlanan biçimde savunmadadır" diye yazıyor ve bunun başlıca nedeni olarak da ses kayıtlarının Erdoğan'a karşı kullanılmasını gösteriyor.

Haberde Erdoğan'ın kayıtlardaki görüşmelerin bazılarının yapıldığını kabul ederken bazılarını ise "uydurma" olarak nitelediğine işaret edilmesinden sonra Türk şirket yöneticilerinin " Türkiye'nin gizli bir nakit ekonomisinin olduğunu, sık sık inşaat izinlerinin alınmasını sağlamak için para dolu valizlerin arabalarıyla taşındığını" kabul ettikleri öne sürülüyor.

İngiliz gazetesi, Türkiye'de inşaat sektörünün "ülkenin iş ve siyasi hayatındaki merkezi bir unsur olarak yükselişinin birçok yolsuzluk korkusunu" yarattığını da savunduğu haberinde Başbakan Erdoğan'ın Youtube ve Facebook'un yasaklanabileceği uyarısına yer veriyor.

Erdoğan'a yönelik "Türkiye'yi giderek daha otoriter devlete haline getirdiği" eleştirilerini yansıtan gazete, önde gelen bir işadamına atfen "Çevresi ondan o kadar korkuyor ki hiç kimsenin tehlikeli bir yolda olduğunu söyleyecek cesareti yok" iddiasını da aktarıyor .

Gazete, Erdoğan'ın yakındaki yetkililerce "yeni Türkiye"nin lideri olarak "göklere çıkartıkları"nı savunurken de Erdoğan'ın önde gelen danışmanlarından Yiğit Bulut'un Başbakan Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için sarf ettiği "Dünyada şu anda iki büyük lider var" ifadesini dikkat çekiyor.

Kaynak: ANKA / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Times Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title