Haberler

Frigküm Ağustos Ayı Encümen Toplantısı

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) Ağustos ayı encümen toplantısı, FRİGKÜM Başkanı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında Afyonkarahisar'da yapıldı.

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği (FRİGKÜM) Ağustos ayı encümen toplantısı, FRİGKÜM Başkanı Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna başkanlığında Afyonkarahisar'da yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Vali Tuna, Eylül ayı içinde gerçekleştirilecek olan törende açılışı yapılacak olan Frig Yolu ile ilgili olarak gerekli kararlar alacaklarını ve sloganın "Efsane canlanıyor" olacağını belirtti. Vali Tuna, "Yazılıkaya Anıtı önünde etkinlikler gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda yurt içinden, belki de yurt dışından davetlilerimiz olacaktır. Birliğimizce yapılan çalışmaların sonucunu büyük bir tanıtım kampanyasıyla alacağımıza inanıyorum. Bu çalışmalar kapsamında bölgemize yönelik bu üç ilin ortak zenginliği olan Frig Yolu'nun, Türkiye ve dünya kamuoyunda daha iyi tanıtılması ve bu yolun turizme kazandırılması noktasında ses getirecek etkinliğimizi Eylül ayı içerisinde gerçekleştireceğiz" dedi.

Ardından söz alan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu ise, Afyonkarahisar'ın Frig Vadisine ve Frig eserlerine çok yakın olduğunu ve bu sebeple toplantının burada gerçekleştirildiğini belirtti. Balkanlıoğlu, "Bölge halkının Frig Vadisi'nden ve buradaki eserlerden azami derecede istifade etmesi lazımdır. Bu nedenle burayı nasıl tanıtabiliriz, buraya dışarıdan ve içerden nasıl ziyaretçi çekebiliriz, buradaki tesislerden vatandaşlarımız nasıl faydalanabilir, turizme ve turizm gelirlerimize katkımız nasıl olabilir sorularına cevap vermek amacıyla kurulan FRİGKÜM, üç ilin ortaklaşa kurmuş olduğu bir birliktir. Sayın valimizin başkanlığında önümüzdeki dönemlerde Frig Vadisi'nin tanıtımına yönelik çalışmalarımız devam edecektir. Önce eserlerimize sahip çıkma, sonra da tanıtıma yönelik kararlar alarak çalışmalar yapacağız" diye konuştu.

Birliğin toplantılarını üye illerin değişik alanlarında yaptıklarını belirten Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ise şunları kaydetti:

"Bugün Gazlıgöl'deyiz. Gazlıgöl, termal turizm bölgelerinden bir tanesi. Bu açıdan yapılacak olan çalışmalar, inşallah bölge merkezlerini olumlu yönde etkileyecektir. Bölgemizde belki en fazla Frig Yolu üzerinde konaklama ile ilgili eksiklerimiz var. Bunun içinde civardaki tesislerden istifade imkanımız olacaktır. İnşallah yapılacak olan çalışmalarla bölge, turizme kazandırılır ve bölge insanının ekonomik ve sosyal konumu da en üst seviyeye gelir. İnşallah burada hayırlı işlere vesile oluruz."

Öte yandan, toplantıda Frig Vadisi'nin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla fikir alışverişinde bulunuldu. Gündemde bulunan konuların görüşülerek karara bağlandığı toplantıya, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ile birliğin diğer encümen üyeleri katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Güngör Azim Tuna Eskişehir Eylül Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title