Haberler

Frigküm 2016 Yılı İlk Toplantısı Afyonkarahisar'da Yapıldı

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği’nin (FRİGKÜM) 2016 yılının ilk encümen toplantısı Birlik Başkanı Afyonkarahisar Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında gerçekleştirildi.

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin (FRİGKÜM) 2016 yılının ilk encümen toplantısı Birlik Başkanı Afyonkarahisar Vali Hakan Yusuf Güner başkanlığında gerçekleştirildi.

Afyonkarahisar Valilik makamında gerçekleştirilen Ocak ayı birlik encümen toplantısına Vali Hakan Yusuf Güner'in yanı sıra Afyonkarahisar İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Yapıcı ve Hasan Kalın, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kütahya İl Genel Meclisi Üyesi Emin Sarıkaya ile Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği üyeleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Vali Hakan Yusuf Güner, 2010 yılında temelleri atılan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin üç ilin katılımıyla faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu iller Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya'dır. Birliğimiz kurulduğu yıldan itibaren dönüşümlü olarak hem sekreteryasıyla hem de başkanlığıyla üç il üzerinden iş ve işlemler yürütülmektedir. Amacımız kuruluşundan beri Frigya kültürel mirasın korunması ve bu çerçevede gerek vadideki yolların bakım ve onarımları, fotoğraf yarışmaları, tanıtım filmleri, bisiklet yarışmaları, tanıtım kitapçıkları, öğrenci gezileri ve fuarlara katılımlar gibi ifade edeceğimiz frig yolu mirasını bir sonraki nesle, sonraki kuşaklara taşımak ve aynı zamanda iller açısından tanıtım, turizm ve katma değerini oluşturmaktır. Hepimizin bildiği gibi çeşitli dönemlerde bu Frig yolu çeşitli isimlerle adlandırılmıştır. Bunlardan bazıları Büyük İskender Yolu, Paflagonya Yolu ve Osmanlı zamanında Hicaz Yolu olarak adlandırılmıştır. Birliğimizin Afyonkarahisar, Eskişehir ve Kütahya il özel idareleri ile Proje Koordinatörü Hüseyin Sarı tarafından Frig Yolu Projesi çerçevesinde üç yıllık bir çalışma ile bu yolun çalışmaları tamamlanmıştır" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yusuf Güner Eskişehir Kütahya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title