Haberler

Frig Vadilerinde Pedallar Turizm İçin Dönecek

Güncelleme:

Afyonkarahisar Valiliğinin koordinatörlüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sekreteryalığını yaptığı bisiklet turu, 26-27 Nisan'da düzenlenecek.

Afyonkarahisar'da, turizmin daha fazla geliştirilmesi ve yeni bir destinasyon kazandırılması amaçlanan bisiklet turu, Frig vadilerinde 26-27 Nisan'da yapılacak.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Türkiye'den 27 ilin yanı sıra ABD, Kanada ve İran'dan yaklaşık 300 bisikletçinin katılması beklenen festival, "İlkçağdan günümüze pedallarla yolculuğa ne dersin" sloganıyla düzenlendi.

Afyonkarahisar Valiliğinin koordinatörlüğünde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sekreteryalığını yaptığı bisiklet turu, 26 Nisan sabahı kent merkezindeki Uzun Çarşı girişinde başlayacak. Kısa bir şehir turunun ardından İscehisar ve İhsaniye ilçe merkezleri ile Gazlıgöl beldesinden geçecek bisikletçiler, ertesi gün Afyonkarahisar'a dönecek. Bisikletçiler, tur boyunca Frig ören yerleri ile kırsal yaşamı görebilecek.

İlde turizmin daha fazla geliştirilmesi ve yeni bir destinasyon kazandırılması amacıyla Unlimited Academy tarafından doğa ve kültür temelli olarak bu yıl ilki gerçekleştirilecek turun her yıl yinelenmesi hedefleniyor.

Unlimited Academy yetkililerinden Alicem Aktaş, "Frig Vadileri Bisiklet Turu" sayesinde Afyonkarahisar'daki otellerin, müşterilerine yeni bir ürün daha sunabileceğini, böylece ilin alternatif turizm pazarından alacağı pay ile dolaylı yönden istihdamın artacağını ifade etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu, iş adamları, esnaf ve sivil toplum örgütleriyle turizmin gelişmesi için müthiş bir sinerji oluşturduklarını belirten Aktaş, hepsine minnettar olduklarını vurguladı. - Afyon

Kaynak: AA / Spor

Türkiye Kanada İran Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title