Haberler

Frenı Boşalan Kamyon Cizre'yı Savaş Alanına Çevirdi, 1 Ölü

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde freni boşalan çimento yüklü kamyon, ortalığı savaş alanına çevirdi.

Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde freni boşalan çimento yüklü kamyon, ortalığı savaş alanına çevirdi. Kamyon şoförü Hakan Bal'ın öldüğü kazada, 8 işyeri kullanılmaz hale gelirken, park halindeki 2 araç da hurdaya döndü.

Olay, bugün saat 03. 00 sıralarında Cizre girişinde İdil Caddesi'nde meydana geldi. Mardin'in Midyat İlçesi'nden Cizre'ye gelen Hakan Bal yönetimindeki 47 DR 352 plakalı silobaz yüklü kamyonun frenleri, Tank Taburu Mevkii'nden rampa inerken boşaldı. Dörtyol Kavşağı'na kadar geldikten sonra virajı alamayıp yan devrilen tanker sürüklenmeye başladı. Park halindeki iki aracı önüne katarak hızla sürüklenen kamyon, 1 eczane, 1 otel olmak üzere 8 işyerini harabeye çevirdikten sonra durabildi. Çarpmanın etkisiyle işyerlerinin duvarları yıkıldı. Kaza sırasında otelin damında uyuyan çok sayıda müşteri korku ve panik içerisinde kaçışmaya başladı. Kaza ardından yardıma koşanlar, gelen itfaiye ekipleri ile birlikte araç içerisinde sıkışan sürücüyü çıkarmaya çalıştı. Ancak, tanker sürücüsü Hakan Bal'ın, araç içerisinde sıkışarak öldüğü anlaşıldı. Kazanın ardından itfaiye ekipleri araçta başka yaralı olup olmadığını öğrenmek için bir süre enkaz arasında arama çalışması yaptı. Kazayı saniyelerle atlattığını anlatan Serdar Öner, şöyle dedi:

"Aracımla birlikte Nusaybin yönünden geliyordum. Dörtyol Kavşağı'nda kırmızı ışıkta beklerken hızla kent merkezine doğru giren bir aracın geldiğini gördüm. Araç Dörtyol kavşağını dönmeden yan devrilip sürüklenerek önce park halindeki iki araca daha sonra da yol üzerindeki işyerlerine çarptıktan sonra durdu. Aracın yan devrilip işyerlerine çarpmasından sonra ortalık toz duman oldu ve ortalık savaş alanı gibiydi. "

Daha önce aynı cadde üzerinde ölümle sonuçlanan çok sayıda kaza olduğunu anlatan Serdar Öner, önlem alınmasını isterken, "İki yıldır devam eden çevre yolu ne yazık ki daha bitirilmedi. Çevre yolunu Silopi karayoluna bağlayan köprü de 2007 yılından bu yana hala bitirilmedi. Yolunun bitirilmesi için daha kaç kişinin ölmesi gerekiyor? Yazık değil mi bu ölen insanlara, hasara?"

Cizre'de daha önceki yıllarda İdil Caddesi üzerinde meydana gelen trafik kazalarında 25 kişi hayatını kaybetmiş, 40'a yakın kişi yaralanmış ve büyük hasar meydana gelmişti. - Şırnak / Cizre

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title