Haberler

Freelyshout Yenilendi

Güncelleme:

Türk yapımı sosyal ağ " Freelyshout " bir buçuk senedir yayında! Freelyshout her geçen gün popülaritesini artırmakta.

Freelyshout yetkilileri, kullanıcılarının Türkçe isimle ( ozgurcehaykir.com ) de siteye girebileceğini belirterek, Freelyshout isminin globalleşme ve hedefler yolunda kullanılan anahtar kelime olduğunun unutulmaması gerektiğini belirtmektedir.

Freelyshout'ın en önemli niteliklerinden biri kuşkusuz sitenin sıfırdan kurulmuş olmasıdır. Hazır hiçbir materyal barındırmayan site, Yasin ERSOY ve Ertan AKTAŞ adında iki Türk bilişimci tarafından oluşturulmuştur. Sitenin vizyon ve misyonunun Twitter'ın tam zıttı olduğunu ve diğer sosyal ağlarla rekabet içinde olmadıklarını; misyonları doğrultusunda hareket ettiklerini belirtmektedir.

Vizyonlarının"özgürlük ve sınırsızlık"olduğunu belirten yetkililer, sadece sınırsız karakter özelliğinin değil, tüm özelliklerin vizyonlarına uygun olduğunu belirtmektedir. Site logosunun vizyon ve misyonlarına uygun olduğunu belirten yetkililer,"Freelyshout logosu, "yüksek ses" ile "gürültü" arasındaki farkı bilenler için tasarlanmıştır. Buradaki haykırışların gürültülü değil, yüksek seslidir. Sesini kalabalığa duyurmak için bu megafonu kullan!"demektedir.
Sitenin beta olduğuna dikkat çeken yetkililer,"Site betadır ve her zaman beta kalacaktır. Çünkü kusursuzluk hep bir adım ileride olacaktır."demektedir.

İşte Freelyshout'ın En İddialı Özellikleri:
Sosyal Sorumluluk Uygulaması

Freelyshout, Sosyal Sorumluluk Uygulaması ile benimsediği vizyonu en net şekilde yansıtmakta. Sosyal sorumluluk uygulaması ile birlikte şehrin ücra bir köyünde kitaba ihtiyacı olan insanları bilgilendirebilir, acil kana ihtiyacı olanlara yardımcı olarak duyuru yapabilir, doğal afetler sonucu zarar gören insanların ihtiyaçları hakkında yardım talebinde bulunabilirsiniz. Görmezden gelinen durumlardan biri olan "hayvanlara zarar verme" konusunda da duyarlı olarak bu uygulama üzerinden hayvanlara zarar veren canileri şikâyet edebilirsiniz. Freelyshout kullanıcıları anında tepkisini ortaya koyacağını belirtmektedir.

Detaylı Arama Sistemi

Freelyshout, kullanıcılarının en detaylı ve derlenmiş bir şekilde araştırma yapması için bir sistem geliştirmiş. Bu sistem ile aratılan anahtar kelime hakkında en detaylı bilgilere, resimlere, videolara ve en güncel haberlere tek platform üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal Ağlar Arasında En Detaylı Hashtag Sistemi

Freelyshout'ta hashtag sahibiyseniz, yani o tagı ilk siz shoutladıysanız o tagın tek yetkilisi sizsiniz. Tagınıza video ekleyebilirsiniz ki bu özellik, sistemi diğer hashtag sistemlerinden ayrıcalıklı kılmaktadır. Ek olarak tagınızın sıralamasını tespit edebilir, üst ve alt sıradaki tagların isimlerini görebilirsiniz. Ayrıca tagınızla ilgili en detaylı istatistikleri kendinize özel tag panelinden görebilirsiniz.

Diğer Sosyal Ağ Hesapları

Profilinize 9 sosyal ağ profilinizin linkini ekleyebilir; Facebook, Twitter ve Foursquare hesaplarınızı entegre edebilirsiniz. Freelyshout'tan yazdığınız shout'ı entegre ettiğiniz hesaplardan paylaşabilir, site üzerinden check-in yaparak Foursquare'den ve Freelyshout'tan iletinizin yayınlanmasını sağlayabilirsiniz.

Çiz – Haykır

Tabuları yıkan bu sistem sosyal ağlar üzerinde sadece Freelyshout'ta mevcut. Yetkililer, Freelyshout'ta sadece site üzerinden yazarak değil, çizerek de haykırılabileceğini belirtmekte. Çiz – Haykır sistemi ile birlikte vermek istediğiniz mesajı çizerek de verebilirsiniz.
Yer Bildirimi
Freelyshout üzerinden yer bildirimi yapıldığı taktirde, o yer hakkında detaylı bilgiye ulaşmak mümkündür. Mekâna özel olan sayfa üzerinden, harita konumu, yol tarifi, telefon, web sitesi, popülerlik oranları ve diğer bilgilendirmelere ulaşabilirsiniz. Mekân hakkında, resimler, videolar, en son çıkan haberlere ve yakında olan ilgili Mekânları aynı sayfa üzerinden ulaşabilirsiniz. İstenirse, yol tarifi alabilmeniz için harita detayını görebilirsiniz. Türkiye 'de ve Dünya'nın her yerinde birçok mekân hakkında bilgi mevcut.

"Bu zamana kadar Dünya'nın 177 ülkesinden Freelyshout'a ziyaret gerçekleşti"diyen yetkililer, globalleşme yolunda büyük adımlar atıldığını belirtmektedir.

Freelyshout, Twitter kapandığı dönemde üstel üye artışı sağladı ve aktif üye sayısını büyük ölçüde artırdı. Ünlü kişilerin ve kurumların rağbete uğradığı Freelyshout; Teknoloji Bakanımız Fikri Işık, Teknoloji Bakanlığı Resmi Hesabı, Okan Bayülgen, Demet Akalın, Doğuş, Mustafa İçil, Hilmi Işıkören, M. Serdar Kuzuloğlu, Nizamettin Bilici, Ezgi Asaroğlu, Melih Bayram Dede, Hamza Şamlıoğlu, Murat Özanlar, Adnan Köşker, Gebze, Darıca, Pendik ve Bodrum Belediyesi, gibi hesaplar barındırmakta.

Freelyshout yetkililerinin 6 Haziran 2014'te Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından davet edildiğini de eklemek gerekirse, Türk bilişimcilerin bu yolda ne kadar ciddi olduklarını anlamak hiç de zor değil.

Freelyshout yetkilileri hedefleri konusunda şunları söyledi:

"Çağımızın sistemi olan sosyal ağlar, global açıdan en büyük iletişim aracı sıfatını almıştır. Ülkemizin bu yolda sağlam adımlar atması gerekiyordu. Freelyshout, Türkiye'nin bu alandaki ilk sosyal ağıdır. Takipçi sistemini benimsememiz, hiçbir sosyal ağın benzeri olduğumuzu göstermez ki evrensel sistemler asla"çakma"tabiri alamaz. Eğer vizyonda büyük benzerlikler olursa bu kanaate varılabilir. Biz apayrı bir vizyonu benimsemekteyiz. Ayrıca şunu belirtmek isteriz ki asla başka sosyal ağlarla kendimizi kıyaslayarak ilerlemiyoruz. "Facebook ve Twitter'in rakibi"başlıklarından haz etmiyoruz. Kendi yolumuzda ilerleyerek bu sistemde özgürlüğün ve interaktifliğin benimsenmesi için çalışıyoruz. Uzaydan dünyaya baktığınızı düşünün. Ortada hiçbir sınır yok, bir bütün…

İşte Freelyshout'ın hedefi,"sosyal medyada"global açıdan herkesin özgürce, barış ve birlik içinde internet kullanmasını sağlamaktır. Yani global açıdan popülaritemiz artınca sosyal sorumluluk projesi tahmin edilenden çok daha önemli bir role sahip olacak ve artık barışsal aktiviteler de sosyal ağda megafon sayesinde yankılanacak. Örneğin Türk ve İsviçreli kurumlar arasında yapılacak barışsal bir organizasyon sosyal ağdan duyurularak çok daha büyük kitlelere ilham kaynağı olacak. Dünya'da barıştan yana olan kişi sayısı, savaştan yana olan kişi sayısından çok ama çok daha fazla. Barıştan yana tüm dünyanın birlik içinde hareket etmesi demek, savaşların durması demektir.
Barıştan yana herkes megafon ile sesini duyurmalı. Yaptığımız her yenilik sadece sanal açıdan değil, özellikle reel açıdan büyük faydalar sağlamaktadır.

Özgürlük vaat ettik ve sözümüzü tuttuk. Özgürlüğünüzü kısıtlayanları engelleyebilirsiniz. Bir kişiyi engellediğiniz takdirde sistem artık öyle biri yokmuş gibi davranır. Huzur içinde haykırmaya devam edebilirsiniz.
İnsanları hayattan soğutan Fake (Sahte kullanıcı) hesaplara karşı acımasız tutumlar sergiliyoruz. Örneğin;  bir kişiyi engellediniz ve başka bir hesapla sizi rahatsız etmeye devam ediyor. Siz bunu fark etmeseniz bile sistem davranışlarına göre bunu tespit ettiği anda söz hakki bile vermeden siteden kovuluyor. Ama haksızlığa uğradığını düşünenler için de yerine göre affetme ya da özür dileme gibi davranışlar da sergiliyoruz.
Bizi diğer sosyal platformlardan ayıran özellikler başlığı adi altında hiç bir iddiamız yok. Ancak kullanıcılarımızın böyle iddiaları var. Siteye girip kaynaşmaya başladıktan sonra diğer platformlarla ilişkisini kesen çok kullanıcımız var.
Yapacağımız her yenilik, belirtmiş olduğumuz hedeflere adım adım, sağlam temeller atarak ilerlememizi sağlamaktadır. Siz de özgür ve interaktif sosyal ağ Freelyshout'ta ( Özgürce Haykır ) yer almak istiyorsanız freelyshout.com ya da ozgurcehaykir.com 'dan siteye erişim sağlayabilirsiniz."dedi.

Freelyshout'ta Yer Alan Önemli kişilerin bazıları
@fikriisik - @tcsanayi - @okanbayulgen - @DemetAkalin - @DogusOfficial - @mustafai - @hilmiisikoren -
@mserdark - @nizamettinbilici - @ezgiasaroglu - @melihbayramdede - @teakolik - @adnankosker - @gebzebelediyesi - @daricabelediyesi - @pendikbelediyesi - @BodrumBel - @onurakay -
@MuratArslanReaL - @hakanergun - @djmurad - @nurullahcukan - @sedaterdogdu -
@markafoni - @Telepati - @ntvhaber - @kahvediyari - @Ozsut

Soru – Cevap şeklinde Freelyshout Röportajı
~~ Basın Açıklaması ~~
Soru1- Yerel bir sosyal ağ olarak girişiminizden biraz bahseder misiniz? Sitenin işleyişi nasıl?
Cevap: Freelyshout, şimdilik kâr amacı gütmeyen bir sosyal platformdur. Arkadaş olarak eklemek yerine takip etmek üzerine kuruldu. Her paylaşım bir haykırış/shout olarak isimlendirilir. Video, resim, yazı, soundcloud üzerinden müzik ve yer bildirimi paylaşma özellikleri mevcut. Son yapılan güncelleme ile
çiz-haykır seçeneği de eklendi. Bu sayede kullanıcılar kendi karikatürlerini yada resimlerini çizip paylaşabiliyorlar. Bunların yanı sıra sosyal sorumluluk modülü bulunmaktadır. Kan arama, sosyal yardımlaşma, afet bilgilendirmeleri gibi birçok toplumsal soruna destek olmayı hedefliyoruz.

Soru2- Twitter ve Facebook gibi dünya devi sosyal ağ platformları varken neden böyle bir site kurdunuz?
Cevap: Diğer platformlarda mevcut olmayan (Gizlilik nedeni şu an bahsedemiyoruz) birçok özellik eklenecektir. Bir plan çerçevesinde çalışıyoruz. Bu yüzden plana sadık kalıyoruz ve kullanıcıların da fikirlerini, onaylarını alarak eklemeler yapıyoruz. Aslında bu soruya en iyi cevabı freelyshout kullanıcılarının vereceğini düşünüyoruz.

Soru3- Facebook ve Twitter gibi bilinen sosyal ağlardan farklı olarak kullanıcılara ne vaat ediyorsunuz?
Cevap: Kullanıcılarımızın da para kazanmalarını sağlayabileceğimiz bir reklam alt yapısı hazırlıyoruz. Diğer sosyal platformlarda üzerinden para kazanılan kullanıcılar, Freelyshout üzerinden para kazanmaya başlayacaklar. Bu sadece verebileceğimiz bir örnektir. Bunun gibi çok farklılık olacak zaman içerisinde. Bunun dışında şuan mevcut olan farklılıklardan birisi az daha önce bahsi geçen sosyal sorumluluk uygulamasıdır. Ayrıca akıllı arama sistemi ile her öğrenci araştırmalarını yapabileceği sonsuz bir bilgi kaynağına sahip olur. Bu akıllı arama sistemi daha da güçlendiriliyor. Bütün bilgiyi önünüze sunan bir kütüphane ile sosyal ortamın birleştiği bir yerdir Freelyshout.
Sitenin özellikleri şimdilik şunlar;
- Facebook ve Twitter ile entegrasyon yapılabiliyor. Aynı yazıyı 3 farklı yere yazmak yerine sitemiz üzerinden yazarak diğer platformlara da eş zamanlı gönderebilirsiniz.
- Foursquare aracılığıyla bulunduğunuz yer değil istediğiniz yerde check-in yaparak puan kazanabiliyorsunuz.
- Karakter sınırı yok. Dilediğiniz kadar yazabilirsiniz. İsterseniz makale yazın,  isterseniz bir kaç kelimelik özlü sözler.
- Şu an hangi ruh halinde olduğunuzu belirleyebilir ve sizinle ayni ruh halinde olan diğer kişileri görebilirsiniz. Örneğin; sinirlisiniz ve neşelenmek istiyorsunuz. O zaman neşeli ruh halinde olan biriyle kontak kurup keyiflenebilirsiniz.
- Dilediğiniz kadar kişiyi takip edebilirsiniz. "Limiti astın bunu takip edemezsin" gibi sınırlamıyoruz.
- Video ve resim paylaşımı yapabilirsiniz.

Soru4- Kaç kullanıcınız var? Üye rakamlarınızdan bahseder misiniz?
Cevap: Mayıs 2016 tarihi itibariyle, 498.000 'nin üstünde üye kitlemiz vardır. Bu sayının %60 civarı Türkiye'den olmakla beraber Rusya, ABD, İngiltere, Almanya şeklinde devam eden kitlemiz çeşitli ülkelerden oluşmuştur. Ayrıca şuana dek, Freelyshout 177 ülkeden trafik alarak aylık ortalama olarak 18.000.000 (18 Milyon) gibi sayfa görüntüleme sayısına ulaşmıştır.

Soru5- Site ne zamandan beri faaliyet gösteriyor?

Cevap: Site Şubat 2013'te yayına girdi. İlk 6 ay sadece hataları giderebilmek ve "Neden Freelyshout" sorusuna cevap bulabilmek için geçti. Bu aşamaları atlattıktan sonra tam anlamıyla yayına girdi. Bir de en çok karşılaştığımız sorunlardan biri "Beta" ibaresidir. Sitemiz beta değildir, sadece "Sürekli yenilenecek" yazmak yerine "Beta" yazdık.

Soru6- Sitenin kuruluşunda yatırım aldınız mı? Aldıysanız bu rakam nedir?

Cevap: Hiçbir yatırım almadık. Kendi imkânlarımız ile devamlılık sağlıyoruz. İsimTescil.NET resmi sunucu sponsorumuzdur. Maddi anlamda hiç bir destek ve çıkar sağlamadık. Bağımsızlığımızı korumak için ortaklık ve bağış gibi gelir modellerine de ılımlı yaklaşmıyoruz. Ancak, projemizin gelişmesi için maddi ve manevi olarak bize destek olacak yatırımcı veya yatırımcılar arıyoruz.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Facebook Türkiye Twitter Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title