Haberler

Evinin Bodrumunda Otomobil Yaptı

Güncelleme:

Mersin'de yaşayan makina bakım ustası Fahri Karabaş, evinin bodrum katında spor otomobil yaptı. 2 kişilik otomobil, özgün tasarımı ile görenlerin ilgisini çekti.

Mersin'de yaşayan makina bakım ustası 40 yaşındaki Fahri Karabaş, evinin bodrum katında spor otomobil yaptı. 720 cc benzinle çalışan motora sahip otomobiline FRB Okyanus ismini veren Karabaş, destek verilmesi durumunda daha iyi motor ve tasarıma sahip araç yapabileceğini söyledi.

9 AYDA TAMAMLADI

Mersin'de bir gübre fabrikasında çalışan makina ustası Fahri Karabaş, oğlu Beyazıt Karabaş'ın akülü araba istemesi üzerine, kendisi yapmaya karar verdi. Meslek lisesi mezunu Karabaş, evinin bodrum katında akülü araba yapmak için çalışırken, kendi aracının yürüyen aksamını kullanarak tasarımı kendisine ait bir spor otomobili yaptı. 9 ay süren çalışmasının ardından ortaya çıkan 2 kişilik otomobil, özgün tasarımı ile görenlerin ilgisini çekti.

"AKÜLÜ ARABA İÇİN BAŞLAMIŞTIM"

Otomobile kendisinin, eşi Rukiye Fidan ve oğlu Beyazıt'ın adının baş harflerinden oluşan FRB Okyanus adını veren Karabaş, şunları söyledi:

"Oğlum benden akülü ara istemişti. Belli bir zaman geçtikten sonra akülü arabasını kendim yapmak istedim. Malzemeleri aldım ve evimizin bodrumuna indim. Akülü arabamızı yapmaya başladım. Bir süre sonra araçta güzel bir şekil oluştuğunu gördüm. Bu aracı biraz daha geliştirmek istedim ve ikinci aşamaya geçmiş oldum. Aracın orijinali kendi otomobilimdi. Bunun yürüyen aksamlarını kullandım. Daha sonra da akülü arabadan çıkıp spor bir araba yapmaya döndü iş. Yaklaşık 9 aylık bir çalışma içerisine girdim. Akülü araba yapmak için yola çıkmıştık ama sonuç FRB Okyanus oldu."



"DESTEK BULAMADIM"

Aracın üretim süresi boyunca yaklaşık 15 bin lira harcadığını belirten Karabaş, destek için gittiği her kapının yüzüne kapandığını kaydederek, otomobilin yapım aşamasını ve karşılaştığı zorlukları şöyle anlattı:

"Kimseden destek göremedim. Maddi yönden sıkıntıya girdiğimde yaklaşık 7 bin lira kredi çekip aracı yapmaya devam ettim. Aracın karoser dediğimiz görüntü kısmını kendim yaptım. Önce kafes kısmını oluşturdum. Üzerine kaplama yaparak bu şekli verdim. Spor aracın görünümü kendiliğinden ortaya çıktı. Şeklin oluşmasında ilk faktör, atölyemde bulunan Türk bayrağı oldu. Aracın görünümünü Türk bayrağının dalgası olarak düşündüm en başta. Daha sonra dalgaya benzediği için Okyanus ismini koydum. Bayrağımızı da eksik etmeyelim diye aracımızın üzerine koydum. FRB Okyanus bu şekilde ortaya çıktı."



Kırmızı rengi ve tasarımı ile dikkat çeken FRB Okyanus, 720 cc benzinle çalışan motora sahip. Aracının bir nevi prototip olduğunu kaydeden Karabaş, verilecek destek ile çok daha güçlü bir motora ve tasarıma sahip araçlar üretilebileceğini söyledi.

Aracın izinleri olmadığı için trafiğe çıkamayan FRB Okyanus, destek bulup asfalt ile buluşacağı günü bekliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Mersin Bodrum Yerel Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500

Yorumlar (77)

Adınızı Yazın:

yaw ne kadar karamsar ülkeyiz bende bunu anlamıyorum elin gavuru sulu boyadan resim yapsa beyeniyorsunuz kendi kardeşiniz bişey yapıyo eleştiriyorsunuz adamın elinde o kadar imkan varmıs onu yapmıs ayıptır be

39
0
yanıtYanıtla
TR TCmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Bırakın be. İcat yapmış gibi haber yapıyorsunuz eski arabasına kartondan bozma kasa yapıp meydana araba yaptımdiye çıkan dangalaklar. Akülü yap sen kardeşim. Otomobil falan yapma..

14
17
yanıtYanıtla
tr:

sana destek vermek , bu millete en büyük eziyet olur. . . ulan utanmadan destek istiyor birde yaptığı arabaya bak, araba demeye şahit lazım, kartondan maket gibi

10
16
yanıtYanıtla
TürkMobil-IOS:

Araba hiç yoktu zaten iyki bulmuşun gerzek aptal

3
20
yanıtYanıtla
lakinMobil-ANDROID:

vatandasi destekleseler bizim halkimiz kendi elektrigini uretebilen arabasini yapabilen ozgun uretici bi toplum ama biz de nedense sevilmez ureici insanlar sesleri cikmasin istenir

20
2
yanıtYanıtla
Selenay Sertkan:

Arabanın üstündeki ay yıldız, yeter güzel insan !

17
4
yanıtYanıtla
gülhan:

helal osun. .

17
3
yanıtYanıtla
anti beyinsizlik:

Türk diye kayıtsız şartsız destekleyecek değiliz. Saçma sapan bir araba yapmış OKADARR Birde önüne gelen yaptığı derma çatma şeye Türk bayrağı asıp bizi Dünyayada rezil ediyor. Buna bir sınırlama olmalı

9
11
yanıtYanıtla
Adem:

Türkiyeyi rezil ettiniz, Avrupada bu resimleri basip dalga geciyorlar, Vaktin okadar coksa o parayi git fakir fukaraya ver

9
6
yanıtYanıtla
Türkiye Asigi:

Allah yardimcin olsun Bunu yapa bilmek bile ilim bilim sanat isi o bayrak o renk boba helal sana Türk evladi

14
1
yanıtYanıtla
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title