Haberler

Fransız Sarayı'nda Geleneksel İftar

Fransa'nın İstanbul Başkonsolosu Muriel Domenach, ülkesinde inanmayanların inanmadıkları için aynı şekilde Müslümanların da Müslüman oldukları için özür dilemeleri gerekmediğini belirtti.

Domenach, Fransız Sarayı'ndaki iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, mekanın kapılarını üçüncü kez ramazan dolayısıyla açmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

İftar sayesinde oluşan kardeşlikten son derece memnun olduğunu anlatan Domenach, misafirlere katılımları için teşekkür etti.

Muriel Domenach, Vezneciler'deki terör saldırısını kınayarak, böyle dönemlerde kardeşliğin önemine vurguladı.

Fransız Kültür Merkezi Müdürü Matthieu Bardiaux ile Fas ve Paris'te de ramazan etkinlikleri düzenlediklerini kaydeden Domenach, etkinliklerle Fransız laikliğinin mesajını iletmek istediklerini söyledi.

Domenach, Fransa'da inanmayanların, inanmadıkları için, aynı şekilde Müslümanların da Müslüman oldukları için özür dilemeleri gerekmediğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault'nun, Fransa İslam liderleri ile birlikte, İslam Konferansı Örgütü ülkelerinin büyükelçilerini bir iftar yemeğinde ağırlayacağını anımsatan Domenach, Fransız yetkililer tarafından yürütülen "Nefrete karşı birliğiz" kampanyasından ve Fransa'da beklentilerin aksine hoşgörünün arttığını gösteren araştırma sonuçlarından bahsetti.

Gecede, Başkonsolosun eşi Prof. Dr. Olivier Bouquet de 13 Kasım terör saldırılarında eşini kaybeden Fransız Antoine Leiris'in, eşinin vefatından 3 gün sonra kaleme aldığı "Nefretimi Elde Edemeyeceksiniz" yazısını okudu.

Etkinliğe, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Anadolu Ajansı (AA) İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, AA Kültür Sanat Haberleri Editörü Bünyamin Yılmaz'ın yanı sıra sanat dünyasından birçok isim katıldı.

Etkinlik, saray bahçesindeki Fransız Selin Üçlüsü, SMADJ, Geoffroy Tamisier, Edouard Prabhu ile Buzuki Orhan, Cem Yıldız ve Çorlulu Savaş konseriyle sona erdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Fransız Kültür Merkezi İstanbul Fransa Fas Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title