Haberler

Fransız Dağcı Mektupla Teşekkür Etti

Muğla’nın Datça ilçesinde yaralı olarak mahsur kaldığı kayalıklardan kurtarılan Fransız dağcı, ülkesinden gönderdiği mektupla Türkiye’ye teşekkür etti.

Muğla'nın Datça ilçesinde yaralı olarak mahsur kaldığı kayalıklardan kurtarılan Fransız dağcı, ülkesinden gönderdiği mektupla Türkiye'ye teşekkür etti.

Yedi dağcı arkadaşıyla geldiği Datça'nın Hızırşah Mahallesinde bulunan Kartallar Vadisi'nde kaya tırmanışı sırasında 20 metreden düşerek bacağını kıran Fransız dağcı Michael Fusilear, AKUT, UMKE ve diğer kurumların yardımıyla kurtarılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Tedavisinin ardından ülkesine giden ve evinde bacağının iyileşmesini bekleyen Fransız dağcı, gönderdiği mektupla kendisine yardım edenlere teşekkür etti. Michael Fusilear, gönderdiği mektupta; "14 Nisan 2015 tarihinde, saat akşamüstü 4 sularında Datça 'Turkish Moon' bölgesinde sabit bir ipe fotoğraf çekmek için çıkmışken 20 metre yükseklikten düştüm. Bu sırada kaya tırmanışı yapmadığımın ve kendi güvenliğimi kendimin sağladığının altını çizmek isterim. Düşüşümün tek ve tam sorumlusu benim. Kayada kullanılan ekipmanın hiç bir kusuru yoktur, bu kayada kullanılan ekipman son derece kaliteli, profesyonel ve sağlıklıdır. Kaza sonrasında yanımda benimle bulunan arkadaşlar hemen yardım çağırdılar ve yardım ekipleri vakit geçirmeden olay yerine ulaştı. En iyi şartlarda Datça Hastanesi'ne götürüldüm ve buradaki tetkikler neticesinde Marmaris Devlet Hastanesi'ne sevk edildim. Sağlık durumun MR çekilmesini gerektiriyordu bu sebeple ilk olarak Aydın Hastanesine oradan da 16 Nisan tarihinde Fransa'ya nakledildim. Ayaklarımdan bir ameliyat geçirdim ve artık hayati tehlikeden çok uzağım. 20 senedir çeşitli sponsorluklarla profesyonel olarak kaya tırmanışı yapıyorum, çok tecrübeli bir tırmanışçıyım, emin olun ki Datça'da kullanılan ekipmanlar bu kazada en ufak bir rol oynamamıştır. Aksine bu ekipmanlar son derece kaliteli ve dayanıklıdır. En kısa zamanda yeniden tırmanışına başlayabileceğim ve umarım en yakın zamanda tekrar Türkiye'ye tırmanmak için geleceğim. Datça kayaları muhteşem ve bu bölge kısa zaman içinde turizmin gelişmesi için çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Yaşadığım kazaya rağmen Avrupa'daki çeşitli tırmanış dergilerinde Datça üzerine röportajlar yayınlayacağız. Datça, hiç şüphem yok ki önümüzdeki yıllarda çok popüler olacak. Kurtarmamda ve hastaneye ulaşmamda yardımı geçen herkese özellikle de Datça ambulans ekibine, Efram ve AKUT gruplarına sonsuz teşekkürlerimi iletirim" ifadelerini kullandı. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Muğla Datça Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title