Haberler

Fransız Bakan "Gitmek de Bir Direniştir" Diyerek İstifa Etti

Güncelleme:

Paris saldırılarının ardından uygulamaya konması planlanan yeni vatandaşlık yasasına tepki göstere Adalet Bakanı Taubira, "Baze gitmek bir direniştir." diyerek istifa etti.

Paris saldırılarının ardından, teyakkuza geçen Fransa'da uygulamaya konması planlanan yeni vatandaşlık yasasına tepki gösteren Adalet Bakanı Taubira görevinden istifa etti.

Elysee Sarayı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı François Hollande'ın Taubira'nın istifasını kabul ettiği duyuruldu. Açıklamada, anayasa reformunun Ulusal Meclis'te tartışmaya açılacağı bir günde Taubira'nın istifasının gerekliliği konusunda Hollande ve Taubira'nın görüş birliğine vardığı belirtildi.

Taubira'nın yerine Adalet Bakanlığı görevine Jean-Jacques Urvoas getirildi.

TAUBIRA: DİRENİŞ BAZEN KALMAK, BAZENSE GİTMEKTİR

İstifa açıklaması sonrası Taubira ise Twitter'daki kişisel hesabından paylaştığı mesajında, "Bazen direnmek için kalırsınız. Bazense gitmek bir direniştir" ifadelerini kullandı.

LE PEN: FRANSA İÇİN İYİ HABER

Aşırı sağcı Ulusal Cephe lider Marine Le Pen ise Taubira'nın istifasını "Fransa için iyi haber" sözleriyle değerlendirdi.

Fransa'nın başkenti Paris'te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından hükümet, terör suçuyla mahkum olanların vatandaşlıktan çıkarılmasını öngören tasarıyı Ulusal Meclis'e sunmaya hazırlanıyor. Ancak terör suçuyla bağlantılı olarak vatandaşlıktan düşürme uygulamasını 'tamamen yararsız' olarak niteleyen Taubira, Paris yönetimine karşı çıkıyordu.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

François Hollande Fransa Paris Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

adam:

Bu siyasi ahlaki bizde bir gün görebilecekmiyiz?

4
0
yanıtYanıtla
koylu:

la bu firansiz adalet bakanina helalde turkiyedeki dahada yerlesmiye cabaliyor bakin oda halk tarafindan secildi turkiyedekide darisi turkiyeye

2
0
yanıtYanıtla
Sener Korutuk:

Yamyam''lardan bakan yapmasinlar bir daha. . Terorist ISIS uyeleri de yamyam kirintisi. . .

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title