Haberler

    Fransa Başkanlığı'na Siyahi Müslüman Aday

    Güncelleme:

    ABD'nin ilk siyahi başkanı Barack Obama'dan sonra bu kez de Fransa'da siyahi bir kadın politikacı, Mayıs 2017'de yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olduğunu açıkladı.

    'CÜRETKAR FRANSA' HAREKETİ

    Senegal doğumlu Müslüman olan Rama Yade, Paris Siyasal Bilgiler mezunu.

    Yade, "Yine aynı aktörlerle aynı kötü tiyatro oynanıyor. Siyasi cesaret gerektiren halk hareketleriyle politikaların gerçekleştirildiği Fransa'yı hayal ediyorum. Bu amaçla 'Cüretkar Fransa' bağımsız hareketini başlattım" dedi.

    "50 BİN ÜYEYE ULAŞTIK"

    Yade şimdiden çeşitli siyasi gruplardan 50 bin üyeye ulaştıklarını söyledi.

    Fransa'da cumhurbaşkanlığına aday olabilmek için 18 yaşını doldurmuş olmak ve seçilmişlerden '500 imza' toplama şartı var. Bu imzalar milletvekilleri, senatörler, belediye başkanları, Avrupa Parlamentosu vekilleri ve il idare kurulu üyelerinden toplanabiliyor.

    SARKOZY'NİN PARTİSİNDE BAŞLADI

    Fransız vatandaşlığını 21 yaşında alan 39 yaşındaki cumhurbaşkanı adayının nüfus cüzdanındaki adı Mame Ramatoulaye Yade. Siyasi kariyeri 2005 yılında Sarkozy'nin başkanlığını yaptığı Halk Hareketi Birliği'nde (UMP) başlayan Yade, 2011'de partiden ayrılarak 2015 senesine kadar kaldığı Radikal Parti'ye geçti. Libya lideri Muammer Kaddafi'nin 2007 yılındaki Paris ziyareti sırasında "Fransa, Kaddafi'nin kanlı ayaklarını sileceği bir paspas değildir" diyerek gündeme oturan Yade o günlerde 'İnsan Haklarından Sorumlu Bakan'dı.

    "KADDAFİ BİZİ ALDATTI"

    Daha sonra 'Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı' görevine getirilen Yade, Libya'daki kriz döneminde yaptığı "Halk üzerinde kurulan baskının şiddeti ve insanların kızgınlığını gördüğünüzde, benim o zaman aldığım pozisyonun haklı olduğunu görürsünüz. Aslında Kaddafi değişime ve uluslararası topluma ayak uydurmaya hazır olduğunu açıkladığında, ilk başta ziyaretine karşı değildim. Ancak bizi aldattı" açıklamasıyla Fransızların 'en favori politikacılarından biri' olmuştu.

    Hatta Kaddafi ile iyi ilişkiler içinde olan dönemin Cumhurbaşkanı Sarkozy o günlerde bu açıklamalarından dolayı Yade'ye kızdığı için bakanlıktan istifa edip Avrupa Parlamentosu seçimlerine aday olması için baskı yapmıştı.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Muammer Kaddafi Barack Obama Fransa Paris Politika Dünya Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500

    Yorumlar (1)

    MİRKUT:

    HAKAN FİDAN I başbakanlık koltuğunda görmek istiyoruz

    0
    4
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title