Haberler

Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği Üyeleri İpekyolu Belediye Eş Başkanı Bidav'ı Ziyaret Etti

Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği üyeleri, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav’ı ziyaret etti.

Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği üyeleri, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav'ı ziyaret etti.

Fransa Kürdistan Dayanışma Derneği Başkanı Sylvie Jan ve dernek üyeleri ile insan hakları savunucularından oluşan heyet, İpekyolu Belediyesi'ni ziyaret etti. Heyeti İpekyolu Belediye Eş Başkanı Aygül Bidav, İpekyolu Belediye Eş Başkan Yardımcıları Nermin Unat ve Halis Çakır karşıladı. Yapılan ziyaretin kendileri için anlamlı olduğunu aktaran Bidav, "Kürdistan içinde dayanışma içerisinde bulunmanız ve emek harcamanız çok anlamlı bir dayanışmadır" dedi.

Fransa Kürdistan Dayanışma Dernek Başkanı Sylvie Jan, Paris'te katledilen PKK'nın kurucularından Sakine Cansız ile Fidan Doğan ve Leyla Söylemez'in ölümünden sonra dernek kurma kararı aldıklarını söyledi. Jan, cinayet davasının takipçisi olduklarını belirterek, "Davayı sürdüren kadın yargıç son iki yıldır sonuca ulaşabilmesi için elinden geleni yapıyor. En kısa sürede katil zanlısı Ömer G.'nin ceza alması için dava süreci hızlandırılmaya çalışılıyor" dedi.

Cinayeti işleyen Ömer G.'nin beyninde ur olduğunu açıklayan Jan, "Ömer G. ölmeden davanın sonuçlanıp ceza alması gerekiyor. Dava bitmeden ölmesi, davanın kapanması anlamına gelmektedir. Cansız'ın davası bizim davamızdır. Sonuna kadar bu davanın takipçisi olacağız" şeklinde konuştu. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Aygül Bidav İpekyolu Fransa Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title