Haberler

Fransa ile İnegöl Arasında Kültür Kardeşliği

İnegöl Belediyesi ise Fransa’nın Bordeaux Cenon Belediyesi arasında kültür anlaşması imzalandı.

İnegöl Belediyesi ise Fransa'nın Bordeaux Cenon Belediyesi arasında kültür anlaşması imzalandı.

Cenon Belediye Başkanı Alain David ve beraberindekiler, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı ziyaret etti. David, "Cenon'da yaşayan Türk vatandaşlarımız bize İnegöl'den bahsediyorlar. Bilhassa Posof Derneği'nden bahsettiler. Posof ve Posof Derneği onların kalbinde önemli yer tutuyor. Biz size kendi kültürümüzü tanıtalım, siz de bize kendi kültürünüzü tanıtın. Bunlar nasıl olabilir? Vatandaşlarımız buraya gelir, sizinkiler şehrimize gelir. ve özellikle de sanatçılarımız, folklor ekiplerimiz, kültürel faaliyetleri üzerine birlikte çalışabilirler. Bize güzel şehrinizi tanıttınız. Bugün sizin şirketlerinizi, sanayinizi gezdik. Dün Oylat'ı ve Oylat mağarasını gezdik. Çok harika bir yerdi. Her iki şehir arasındaki işbirliğine açığız, kültürel faaliyet üzerine birlikte çalışabiliriz" dedi.

Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, "Cenon'daki Türk Belediye Başkan Yardımcımız Hurizet Günder hanım ve oradaki dernek marifetiyle bu organizasyon gerçekleşti. Bize başkonsolosluk aracılığıyla ulaştılar. Bir kültür anlaşması yapmak istediklerini ifade ettiler. 2 gündür şehrimizde tespitlerde bulundular. Sanayimizi gezdiler, farklı fabrikaları dolaştılar. Dernek ziyaretleri yaptılar. Yine kendileriyle dün 1,5-2 saat bir aradaydım. Aynı zamanda konuk başkanımıza sürpriz yaptık. Onu bir nikaha davet ettik ve nikahta da bizzat kendisi şahitlik yaptı. Nasip olursa biz de kendilerine iade-i ziyarette bulunmak isteriz. Zaman içerisinde de bu görüşmeleri karşılıklı yapacağız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Aktaş, heyete çeşitli hediyeler verirken, Cenon Belediye Başkanı Alain David de, Aktaş'a çeşitli hediyeler takdim etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen toplantının ardından Başkan Aktaş ve Cenon Belediye Başkanı Alain David arasında kültür anlaşması imzalandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Alinur Aktaş Bordeaux İnegöl Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title