Haberler

Düşen Uçağın Pilotu, "Aç Şu Lanet Kapıyı" Diye Bağırmış

Güncelleme:

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının, yardımcı pilot Andreas Lubitz'e "Şu lanet kapıyı aç" diye bağırdığı ortaya çıktı.

Fransa'da düşen Germanwings uçağının kaptanının, kokpit kapısını içeriden kilitleyen ikinci pilot Andreas Lubitz'e, "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdığı ifade edildi.

PİLOTUN İSMİ DE AÇIKLANDI

Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken ikinci pilot Lubitz tarafından kasten düşürüldüğü ortaya çıkan Airbus A320 tipi uçağın kaptan pilotunun isminin Patrick Sonderheimer olduğu bildirildi.

10 YILI AŞKIN SÜREDİR LUFTHANSA BÜNYESİNDE ÇALIŞIYORMUŞ

Mayıs 2014'te Germanwings'e katılan Sonderheimer'ın 10 yılı aşkın süredir Lufthansa bünyesinde çalıştığı belirtildi. Airbus A320 ile 6 bin saatten fazla uçuş tecrübesi bulunan Sonderheimer, kokpit kapısını içeriden kilitleyen Lubitz'in uçağı düşürmesine engel olamamıştı.

ÖNCE YALVARDI, ARDINDAN KÜFÜR ETTİ

Alman Bild am Sonntag gazetesinin haberine göre, kokpite giremeyen kaptan pilot Sonderheimer, 150 kişiye mezar olan uçak düşmeden saniyeler önce, Lubitz'e, "Tanrı rızası için şu kapıyı aç" diye seslendi. Arkada yolcuların çığlıkları duyulurken, baltayla kapıyı kırmaya çalışan Sonderheimer, daha sonra ise ikinci pilota "Aç şu lanet kapıyı" diye bağırdı.


(Uçağı düşüren ikinci pilot Andreas Lubitz)

GÖZÜNDE SORUN OLDUĞU İDDİA EDİLDİ

Evinde çok sayıda antidepresan bulunan Lubitz'in görme sorununun da olduğu ve pilotluk kariyerini riske atan bu problemi de çalıştığı şirketten sakladığı öne sürüldü.

New York Times, görme probleminin ne derece ciddi olduğunun ya da Lubitz'in yaşadığı psikolojik sıkıntılara etkisinin bilinmediğini belirtti.

Gazeteye konuşan bir kaynak, olaya ilişkin soruşturmayı yürüten yetkililerin, bu rahatsızlığın psikosomatik olma ihtimalini de göz önünde bulundurduklarını söyledi.

KIZ ARKADAŞI HAMİLEYMİŞ

Öte yandan Lubitz ile aynı evi paylaşan ve Kuzey Ren Vestfalya eyaletindeki bir okulda öğretmenlik yapan kız arkadaşının, geçen haftalarda öğrencilerine hamile olduğunu açıkladığı kaydedildi.

UÇAĞI BİLİNÇLİ DÜŞÜRMÜŞTÜ

Germanwings'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı salı günü Barcelona-Düsseldorf seferini yaparken Fransa'nın güneyinde düşmüştü. Uçaktaki altı uçuş görevlisi ve 144 yolcudan kurtulan olmamıştı. Uçağın ses kayıtlarının incelenmesinin ardından Fransız yetkililer, kaptan pilot kokpitten çıktıktan sonra, psikolojik rahatsızlığı olduğu belirtilen yardımcı pilot Lubitz'in "uçağı bilinçli olarak alçalttığını" bildirmişti.

Kaynak: AA / Dünya

Germanwings Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (55)

yasar aksakalmobilWeb@haberler.com:

Bunu muslymanyapsaydi terorist derlerdi serefsizler

36
101
yanıtYanıtla
seko Mobil-ANDROID:

hırıstiyan yapınca aklı dengesi bozuk müslüman yapınca islami terörist bence büyük firma pilota yıkmaya çalışıyor

55
34
yanıtYanıtla
tuhhhhMobil-ANDROID:

ucagin içinde baltayi nerden bulmuş hayret asparagas haber firmayı temize çıkarmaya çalışıyorlar

22
62
yanıtYanıtla
GalatalimobilWeb@haberler.com:

Bence bi günah kecisi lazim di bulundu ben sahsen inanmiyorum cünki firmanin itibar meselesi..

22
39
yanıtYanıtla
bedanlı:

Allah''tan Müslüman değil yoksa terörist ilan edilmişti.

50
2
yanıtYanıtla
ÜLKÜ OCAKLARINI KAPATMAYA DEVLETİN GÜCÜ YETMEZmobilWeb@haberler.com:

Mhp ye oy atmayanlar bu insanlar gibi yansin insallah.

5
44
yanıtYanıtla
Yiğit. Bunuda satarsınız 20 liraya Mobil-IOS:

Allah'tan Müslüman değilmiş pilot yoksa vay müslüman ların haline terörist olurdu başka bi dinse psikolojisi bozuk derler dünya görüşü bu

40
0
yanıtYanıtla
kaplan 63Mobil-IOS:

niyediye her pislikte müslüman devletlerinde basta tecavüz olmak!!!!

39
0
yanıtYanıtla
slm:

terörist hristiyan

34
2
yanıtYanıtla
TtnetMobil-IOS:

Tabi ya adam hastaymış!neyseki müslüman değilmiş yoksa o kadar ölen terör kurbanı olurdu

31
4
yanıtYanıtla
Tüm 55 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title