Haberler

Fransa'daki Sürücü Kursunda Kadınlara Ayrı Sınıf Uygulaması Tartışma Yarattı

Güncelleme:

Fransa'da bir sürücü kursunun kadınlar için ayrı sınıf oluşturmak istemesi tepki çekti. Kurs yöneticilerinin çok fazla talep aldığını söyledikleri uygulamaya belediye başkanı karşı çıktı.

Fransa'nın Rhöne bölgesinde Villefranche-sur-Saöne'da bir sürücü kursu yeni uygulamasıyla tartışma başlattı.

Fransa'da bir sürücü kursunun kadınlar için ayrı sınıf oluşturmak istemesi ve bu yöndeki sosyal medya reklamları tepki çekti. Cumhuriyetçi belediye başkanı Bernard Perrut bu girişime karşı olduğunu ifade ederken kurs yöneticileri, bu yönde çok sayıda talep aldıklarını belirterek kendilerini savundu.

KADINLARA AYRI SINIF UYGULAMASI

Sürücü kursu 22 Ağustos'ta tesisin açılışını duyururken, "Villefranche-sur-Saöne Müslümanlar" Facebook sayfasında, "derslerde kadınlar için ayrılmış bir sınıf olacağı" duyurusu yayınlandı. Sürücü kursu yöneticisi kadın eğitmen sayfada, "sürüş dersleri kadınlar için özel olarak benim tarafımdan yapılacaktır" cümlelerini paylaştı.

BELEDİYE BAŞKAN: ÜZÜCÜ SÜRPRİZ

Belediye Başkanı Bernard Perrut, yayınladığı açıklamada, sürücü kursunun belediyenin adını taşıdığını ve bunun kendileri için "üzücü bir sürpriz" olduğunu belirtti. Cumhuriyetçi başkan, kentteki kamu tesislerinde kadın ve erkek herhangi bir ayrımın söz konusu olamayacağını, cumhuriyetin değerlerine sadık kalarak, toplumsal cinsiyet eşitliği için sakınca içeren bu tür uygulamalara karşı olduklarını ifade etti.

"TİCARİ BİR KONU, TALEP VAR"

Sürücü kursu yöneticisi Sarah Bakar ise "Ben talebi karşılamak ve satış yapmak için buradayım. Burada bir ticari bir konu ve talep var." açıklamasını yaptı.

Fransa'da Cumhuriyetçi Cannes Belediyesi'nin 27 Temmuz'daki aldığı karar sonrası birçok tatil bölgesinde haşema yasaklanmıştı. Ardından Fransa'daki birçok belediye de aynı kararı almıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Facebook Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak? Muhtarlıklar kalkıyor mu? Türkiye'de kaç muhtar var, maliyeti ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title