Haberler
BBC

Fransa'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi Euro ve Avrupa Borsalarına Yaradı

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ekonomik büyüme yanlısı aday Emmanuel Macron ilk sırada yer aldı.

Fransa'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda ekonomik büyüme yanlısı aday Emmanuel Macron ilk sırada yer aldı. Sonucun Macron'un zafer kazanacağı şeklinde fiyatlanması, piyasalara bahar havasının gelmesini sağladı. Euro, Amerikan Doları'na karşı değer kazandı. Avrupa borsaları yükseldi.

Euro, Amerikan Doları'na karşı sabah erken saatlerde yaklaşık yüzde 2 değer kazanarak son 5 ayın zirvesine çıktı.

Piyasaların ilgisinin daha sonra ABD'deki vergi reformuyla ilişkili gelişmelere kaymasıyla Euro kazancının bir kısmını geri verdi.

TSİ 13: 00'da 1,0870 seviyesinde seyreden paritede Euro'nun Dolar karşısındaki kazancı yüzde 1.32 seviyesinde.

'Euro rahat bir nefes aldı' Türk Lirası ise parite etkisiyle Amerikan Doları'na karşı yüzde 1'den fazla değer kazandı. Dolar/TL paritesi öğle saatlerinde 3.59'un altına indi.

Kur TSİ 13: 00'da 3,5923'den işlem görüyor.

Londra merkezli Capital Economics'ten kıdemli piyasa analisti İpek Özkardeşkaya, geçen hafta piyasaların Euro aleyhine fiyatladığı aşırı sağ aday Marine Le Pen ile aşırı solun adayı Jean-Luc Mélenchon'un son tura kalmamasının Euro'nun rahat bir nefes almasını sağladığı aktardı.

Avrupa borsalarında yükseliş

Büyük ihtimalle Macron'un zafer kazanacağının fiyatlanması bütün Avrupa piyasalarına bahar havası getirdi.

Bu olumlu havadan en çok yararlananlardan biri Fransa borsası oldu.

Fransa borsası yüzde 10 değer kazanan Fransa bankaları öncülüğünde yükseldi.

Paris Borsasında Cac 40 Endeksi, yüzde 3.7 yükselerek Ağustos 2015'ten beri en yüksek günlük kazancını elde etti.

Eğer endeks günü bu şekilde kapatırsa Nisan 2015'ten beri en yüksek kapanışını gerçekleştirecek.

Londra Borsası'nın gösterge endeksi olan ve 100 şirketten oluşan FTSE 100 endeksi yüzde 1.4 yükseldi.

Alman borsası DAX'da gün içi yükselişin yüzde 2,9'u aşması ise yeni bir rekorun kırılmasını sağladı.

Altında sert düşüş

Fransa seçim sonuçlarının piyasalarda risk algısını artırmasıyla güvenli limanlardan kaçışların yaşandığı görüldü.

Japon Yeni, Amerikan Doları'na karşı yaklaşık yüzde 1'lik bir düşüş gerçekleştirirken Amerikan 10 yıllık tahvillerinin kazancında yükseliş görüldü.

Altın ise yedi haftadır gerçekleşen en büyük kaybını yaşadı.

Ons altın yüzde 1.5 kadar düşerek 1,265.51 dolara kadar geriledi.

BBC

Emmanuel Macron Fransa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title