Haberler

Fransa'da Polis Şiddeti Protestoları

Fransa Dışişleri Bakanlığı, ülkede Çin kökenli vatandaşların güvenliğinin sağlanmasının öncelikleri olduğunu kaydetti.

Fransa Dışişleri Bakanlığı, ülkede Çin kökenli vatandaşların güvenliğinin sağlanmasının öncelikleri olduğunu kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Çinli göçmen Shaoyo Liu'nun Paris'te öldürülmesi sonrası konunun aydınlatılması için başlatılan soruşturma devam ediyor. Fransa'da yaşaya Çin kökenli vatandaşların güvenliği önceliğimizdir. Son aylarda güvenlik tedbirleri artırılmıştır. Bunu da Pekin'deki yetkililere bildirdik." ifadelerine yer verildi.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hua Chunying ise Fransız yetkililerden saldırının aydınlatılması ve ülkedeki vatandaşlarının korunmasını talep ettiklerini açıklamıştı.

Paris'te önceki gün bir ihbar sonrası 19. bölgedeki adrese giden üç polise Liu'nun makasla saldırdığı öne sürülmüştü. Polis memurlarından birinin "nefsi müdafaa"da bulunarak Shaoyo'yu vurduğu belirtilmişti.

Shaoyo'nun, olay yerine çağrılan sağlık ekipleri beklenirken hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Ailesi ise Shaoyo'nun polise herhangi bir saldırıda bulunmadığını, olay sırasında mutfakta balık temizlediğini ve zilin çalınması üzerine kapıya elinde makasla çıktığını iddia etmişti.

Dün akşam da Shaoyo'nun öldürülmesine tepki gösteren bir grup, Paris'te polis merkezini basarak bir aracı ateşe vermişti. Polisin sert müdahalede bulunduğu olaylarda çok sayıda gösterici yaralanmıştı.

Fransa'da daha önce de Adama Traore adlı genç gözaltına alınırken hayatını kaybetmiş ve büyük protesto gösterileri yapılmıştı.

Son olarak başkent Paris'in kuzeydoğusundaki Aulnay-sous-Bois isimli banliyöde kimlik kontrolü sırasında Theo adlı bir genç cinsel saldırıya uğramış, bunu protesto eden binlerce kişi, "Theo için adalet" sloganıyla haftalar süren gösteriler gerçekleştirmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Dışişleri Bakanlığı Fransa Paris Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title