Haberler

Fransa'da Okul Tuvaletindeki Tecavüz

Tecavüzün gerçekleştiği lisedeki bütün erkek öğrenci, öğretmen ve personelin DNA testlerinin alınmasına başlandı.

Fransa'nın La Rochelle kentinde bir lisenin tuvaletinde 16 yaşındaki kız öğrenciye tecavüz eden saldırganın bulunması için okuldaki bütün erkek öğrenci, öğretmen ve personelin DNA testinin alınmasına bugün başlandı.

Fransız kamuoyunda geniş yankı uyandıran DNA testlerinin alınması çarşamba gününe kadar sürecek. DNA testleri polis gözetiminde sağlık ekipleri tarafından okulda ayrılan bir salonda gerçekleştiriyor. Fransız medyası, daha önce ülke tarihinde hiç benzeri görülmemiş bu uygulamaya ayrıntılı şekilde yer veriyor.

Yaklaşık bin 300 öğrencini bulunduğu lisede, savcılık kararı uyarınca 475 öğrenci, 31 öğretmen ve 21 idari personel olmak üzere 527 erkeğin DNA testleri alınacak. Test sonuçlarının bir ay içinde açıklanması bekleniyor.

Savcılık, 16 yaşındaki kız öğrencinin karanlıkta olduğu için tam olarak eşkalini polise tarif edemediği suçlunun bulunması için okuldaki bütün erkek öğrenci, öğretmen ve idari personelin DNA testlerini alınmasını kararlaştırmıştı.

Eylülde gerçekleştiği belirtilen tecavüz sonrası olay yeri inceleme ekipleri, tecavüzcü erkek saldırganın DNA örneklerine ulaşmıştı. - Fransa

Kaynak: AA / Güncel

Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title